Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’da teknik direktör Hakan Kutlu, 2014 – 2015 sezonunun genel değerlendirmesini yaptı.

Kendisine yöneltilen bütün soruları dobra dobra ve içten bir şekilde cevap veren Hakan Kutlu, hedeflerinin gerisinde kaldığını söylerken özeleştiri de bulunmaktan da geri kalmadı.

Yapılan transferlerin bazen isabet etmediğini vurgulayan Kutlu, göreve geldiklerinden son sırada aldıkları takımı Play Off hedefine yaklaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

¬ KULÜBÜ EN İYİ YERLERE TAŞIMAYA ÇALIŞIYORLAR

¬ RİSK ALINDI ÖNEMLİ HAMLELER YAPILDI

¬ BAŞARIYA AÇ FUTBOLCULARI ALACAĞIZ

¬ YOĞUN MESAİ HARCADIK

¬ ÜZÜLDÜĞÜM MAÇLAR OLDU

¬ FUTBOLA YATIRIM YAPILIR

¬ YABANCILARIN KRİTERLERİ OLMALI

¬ ANKARAGÜCÜ’NÜN TARAFTARIYIM

FARKLI SIKINTILAR VARDI

Sezon başında takımın sansasyonel bir şekilde transfer yaptığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu, “Geçmişinde isim yapmış bir çok futbolcuları alarak Türkiye’ye sükse yapmaya çalışılmış. Ne yazık ki bazen beklenilen ve düşünülen ile gerçekleştirilmek istenilen olmuyor. Biz göreve gelmezden önce burada böyle bir durum yaşanmış. Geçmişinde başarılı olmuş ama yaş olarak olgunluk sürecini geçirmiş futbolcularla anlaşma sağlanmıştı. Ne yazık ki beklenilen ile lige çıkılan durum çok farklı olmuş bir takımdı. Biz 8. haftada göreve geldik ve başladığımızda bu takımın galibiyeti yoktu ve ligin sonuncusu durumdaydı. Bunun yanında bir yılı aşkın süredir maç kazanamayan bir takımdı. O da büyük bir sıkıntıydı, ayrıca takım içerisinde de farklı sıkıntılar vardı. Gelirken bu sorunları tabi ki bilmiyorduk ama göreve başladıktan sonra bunları çözmeye çalıştık” dedi.

HAMLELER YAPACAĞIZ

Takımda onursal başkan Fatma Şahin’in isminin olmasının önemli bir faktör olduğunu açıklayan Kutlu, “Eskiden bakanlık yapmış oldukça önemli bir isim. Şehrin belediye yapıyor ve bu kulüple de bir başarı elde edip başarılarına bir yenisini elde etmek istiyordu. Sayın bakanımızın ismi bizim için önemli bir etkendi daha sonra beni davet ettiler ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşme yaptık. Gerçekten hevesli ve istekli en azından bu kulübü en iyi yerlere taşımaya çalışan yönetim var. İlk görüşmelerde en azından bu sezonu kazasız belasız atlatıp daha sonra da ilk altı içine girebilirsek girelim ama eğer o süreci de başaramazsak bu seneden önümüzde ki sezonun takımını kurup gelecek adına hamleler yapmayı konuşmuştuk” dedi.

GEÇİŞ SANCILI OLDU

Ekibiyle göreve başladıktan sonra Orduspor galibiyetiyle iyi bir giriş yaptıklarını aktaran Kutlu, “Bu da bizim adımıza bir avantaj oldu. İlk yarıya bakıldığında göreve geldikten sonra en fazla puan toplayan takım olmuştuk. Ama ne yazık ki bu başarı bile bizi ilk altı içerisine sokmaya yetmedi. Çünkü geri kalmış bir takımdı bu arada içeride maç kazanamama stresini de Adana Demirspor maçıyla aşmış olduk. İlk yarıyı böyle aştık ve daha sonra başkanımız Sayın Osman Toprak ve yönetim kurulu üyelerimizle planlama yaparak yaşı ilerleyen, maliyeti yüksek ve mukavelesi tek yıllık olan birçok oyuncu ile yolları ayırdık. Bu takım içerisinde önemli bir hamledir. Gelecek yıllar adına da önemli bir hamledir. Hem başkan için hem de bir riskti, çünkü 15 günlük devre arası vardı ve 13 futbolcuyu göndererek 12 futbolcuyla birkaç yıllık mukavele imzaladık. Eksik bölgelerimize bazı yaşı büyük oyuncuları kattık ama diğer bölgelere ise yaşı genç olan futbolcuları kattık. Zaman zaman alt yapıdan gelen genç arkadaşlarımıza görev verdik Umut ve Yasin gibi isimler önümüzde ki yıllar Türk futbolunda önemli olacaklar. Böyle bir karar aldık ve bunu da yürüttük. Bu geçiş ilk dört hafta da biraz sancılı oldu ama sonra ki süreçte 8 haftada 7 galibiyetli bir seri elde ettik ki bu çıkışımızda hem şehirde hem de kendi içimizde Play Off’u dillendirmeye başlamıştık. Ne yazık ki içeride Samsunspor maçı bizim adımıza şanssızlık oldu. Bu maçta bizim için kopma noktası oldu. Zaten ligin geçmişine baktığımızda ilk 8 haftayı sonuncu sırada ve hiç maç kazanamamış bir takımın ilk altıyı yakaladığı görülmemiş. En azından biz bunu dillendirmeyi başardık ve bu heyecanı şehre, basınımıza, yönetim kuruluna ve oyuncularımıza yaşattık ama bu seneyi kazasız belasız atlatmakta çok önemliydi. Bu zaman içerisinde de gelecek sezonlarda bu takıma hizmet edebilecek genç futbolcuları da aramıza katarak bu süreci böylece geçmiş olduk” dedi.

ÇALIŞIYORUZ EMEK VERİYORUZ

Play Off hedeflerinden uzaklaştıktan sonra yönetim ile toplantı yaparak gelecek sezonun planlamasını yaptıklarını kaydeden Kutlu, “İki veya üç yıllık planlama yapıldı burada başarı ilk yılda da gelebilir sonra ki dönemlerde de olabilir. Yüzde doksanı genç, başarıyı isteyen hem bireysel hedefleri olan hem de üç yıl içerisinde süper lige çıkabilecek bir takım oluşturulacak. Birkaç tane abilik yapacak oyuncuların arasında gelecek vaat eden, başarıya aç ve bu ligde hedefi olan genç oyuncuları katıp bu projeyi destekleyeceğiz. Zaten yardımcı antrenörlerimiz sürekli yurt dışındaydı, sportif direktörümüz Bülent Bölükbaşı’da taramalarda görev yapıyor. Oradan da izlediğimiz çok yetenekli genç oyuncularımız var. Transferde başkanımız ve yönetim kuruluna bağlı olarak Bülent Bölükbaşı ile ortak hareket ediyoruz. İnşallah bu projeyi göreceksiniz, biz çalışıyoruz, emek veriyoruz. Bunların yanı sıra kadro içinde de yapılanmaya gidiyoruz. Yeni sezonda aramıza katacağımız genç, dinamik ve projemize uygun oyuncularla önümüzde ki yıllarda başarılı olacağımızı düşünüyorum. Yönetim kurlumuzda bu süreç içerisinde bize bu güne kadar destek oldu. Önümüzde ki yıllarda hem bu şehre hem de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a yakışır bir takımla lige çıkmak istiyoruz” dedi.

BİLİNMEYEN SIKINTILAR VARDI

Göreve ilk geldiklerinde takım içerisinde kopuklukların olduğunu ifade eden Kutlu, “Öncelikle bu sorunları tespit etmek gerekiyordu. Bu takımda ki oyuncuların ne kadar da yaşları geçmiş de olsa bu ligde 8 maç galibiyet alamayacak kadar kalitesiz bir takım değildi. Başka bir sıkıntı olması gerekti ki biz bunu çok kısa sürede tespit ettiğimizi düşünüyoruz. O da takım içerisinde ki birlik, beraberlik ve arkadaşlık duygusu yoksunluğuydu. Bunları tespit ettik ve antrenman sistemlerimizi ona göre yaptık. Bu durumda oldukça yoğun bir mesai harcadık ama birinci hedefimiz takımdaşlık ve arkadaşlık düşüncesiyle hareket etme duygusuydu. Bu kısa süre içerisinde onu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bu yönde hem bire bir hem de takım halinde hareket etmeleri yönünde çıkış yakaladık ama çıkışın o takımla devam edebileceğini düşünmedik çünkü yine patlak verebilirdi. Yaşı yüksek ve maliyetli oyuncular vardı biz kısa süreyi o şekilde atlattık. Tabi o zaman da görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar bu kulübe hizmet ettiler, başlangıçlar kötü olsa da bizimle beraber iyi hizmetleri oldu. Uzun vadede bir şeyler yapacağımızı düşünmediğimiz için devre arasında arkadaşlarımızla yollarımızı ayırdık” dedi.

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Gelecek sezon içinde resmi sözleşmesinin olduğunu aktaran Kutlu, “Benim Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı, yönetim kurulu ve yerel basınına teşekkür borcum var onu da iletmiş olayım. Yönetimimizin, başkanımızın ve yerel basınımızın bize karşı olan ilgisi ve desteği çok çok iyiydi. Başkanımdan ve yönetim kurulumdan oldukça memnunum. Bu güne çalıştığım en düzgün olan, sorumluluklarını yerine getiren ve ilgili yönetim kurulu var. Tabi ki futbolda ayrılıklar olabiliyor bizim istediklerimiz oluyor, yönetimin karşı istekleri olabiliyor ama bizim karşılıklı anlaşmamız var. Mukavele var ama ondan önce birbirimize karşı verdiğimiz sözler var bu da kolay kolay bozulacak söz değil” dedi.

AİLEDEN GELEN TARAFTARLIK

Ankaragücü denildiğinde kendisi açısından profesyonelliğin ikinci planda kaldığını söyleyen Kutlu, “Hem oyunculuk hem de süper ligde o takımda teknik direktörlük yaptım. Duygusallık, profesyonellikten daha ön planda oluyor çünkü ben Ankaragücü’nün taraftarıyım. Bu aileden de gelen bir taraftarlık, elbette ki şu anki konumuna çok üzülüyoruz. Ankaragücü mazisi başarılarla dolu halk arasında büyük bir taraftar kitlesi ve seveni var tabi umutla yaşıyoruz. Ankaragücü’nün bulunduğu konumdan çıkabileceği umudunu yitirmedik o umutla yaşıyoruz. İnşallah Ankaragücü layık olduğu yere dönecektir. Biz şu an Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dan sonra en çok merak ettiğim takımdır Ankaragücü ve çalıştığım her yerde de başkent takımının taraftarı olduğumu deklare ediyorum” dedi.

TAKIM SEZON BAŞINDA KURULUR

Ekipteki arkadaşlarımla göreve geldiğimde bu takım ligin sonuncusu, tam bir yıldır içeride maç kazanamamış ve psikolojik açıdan çökmüş bir takımdı diyen Kutlu, “İyi bir çıkış yaptık burada yönetim kurulumuz, basınımız, futbolcularımız ve taraftarlarımızla beraber çıkış yaptık ama ne yazık ki Play Off’u dillendirmeye başlamıştık. Samsunspor maçını kazanmış olsaydık çok daha yaklaşmış olacaktık ama maalesef bu hedefimizde başarılı olamadık. Bu süreçte bu yolda bize destek veren here kese teşekkür ediyorum. Önümüzde ki sezon bizim kurmuş olduğumuz takımla devam edecek. Kaliteli bir takım sezon başında kurulur ve devre arası birkaç takviyeyle geçiştirilir. Biz devre arasında büyük bir risk aldık. Bizim kurduğumuz takım İnşallah bu sene çıkılan hedef doğrultusunda başarılı olur ama bizim asıl projemiz iki, üç yıllık bir proje ama bu demek değildir ki önümüzde ki sezonda başarılı olmayacağız. Gelecek sezon yine şampiyonluğu kovalayacağız ama yapamazsak bir sonra ki sezon adına iskeletini kurmuş ve şampiyon olacak bir takım olacak. Göreceksiniz yapacağımız hamleler de doğru çıkacak. İnşallah Gaziantep Büyükşehir Belediyespor bu kentin süper ligde ki ikinci takımı olarak mücadele edecektir ama bu bir anda olmuyor. Bir anda yapmak isterseniz sonu hüsranla bitiyor, bizde onu yaşadık. Biz projeyle hareket ediyoruz inşallah bu hedefimizi mutlaka gerçekleştireceğiz” açıklamalarında bulundu.

HABER RÖPORTAJ: MUHARREM TÜRKOĞLU