Gaziantep’in savunmasında çok önemli bir yere sahip olan ve binlerce şehidin hikayesini barındıran tarihi kale, ziyaretçi akınına uğruyor.

Gaziantep'in merkezindeki tepeye kurulmuş olan Gaziantep Kalesi, "Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi" olarak kullanılıyor. Gaziantep’in kurtuluşunda önemli yere sahip olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’inde o dönemlerde canını feda eden şehitlerin heykelleri ve yaşantıları sergileniyor.

Tarihi Gaziantep Kalesi her gün ziyaretçi akınına uğruyor. Bir haftada yaklaşık 7 bin ziyaretçi tarafından gezilen tarihi kale, yerli ve yabancıların ilgisini çekiyor.

“HAFTADA 7 BİN ZİYARETÇİ GELİYOR”

Gaziantep Kalesi'ne gelen ziyaretçi sayısında büyük bir artış olduğunu söyleyen müze görevlisi Ayşe Akyol, “Bunun nedeni de havaların güzel olması. Kale zaten yoğunlukta ziyaretçi alan bir yer. Ziyaretçi sayısında hafta içi oran düşüyor ama hafta sonları ziyaretçi sayısı 2 bin 500’ü buluyor. Toplamda haftada 7 bin ziyaretçi geliyor” dedi.

"Gaziantep Kalesi Antep savunmasında çok önemli bir yere sahiptir" diyen Abdullah Dağlı da, “Gaziantep’in sembolü olmuş bir yer. Biz de dernek üyeleriyle beraber gezmek istedik. Çok beğendik, burada geçmişte bugünleri bize hediye etmek için acı çeken, savaşan, o günün şehitlerinin heykellerini görüyoruz” şeklinde konuştu.

"ONLARI OKURKEN ÇOK DUYGULANDIM"

İstanbul’dan geldiğini ve burayı çok beğendiğini ifade eden Sema Özcan ise daha önce başka kaleleri de gezdiğini ama detaylı olarak bu kalede tarihi gördüğünü dile getirdi. Özcan, “Her şey çok somutlandırılmış ve detaylandırılmış gerçekten çok bilgilendirici. Buradaki kişilerin tarihleri var hangi yılda doğdukları var. Ne zaman nasıl öldükleri yazılı. Onların ölümlerini okuduğum cümlelerde gerçekten çok duygulandım. Çünkü vatanı korumak adına canlarına vermişler” ifadelerini kullandı.