Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, daha önce ihale yolu ile özel bir firma tarafından yapılan “Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Depolama” hizmetini artık kendi bünyesinde gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediyesi, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereği, Hafriyat Toprağı İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi düzenlemek ve ilgili mevzuata aykırı davrananlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yetki devri kapsamında bunu yapacak. Belediyeye verilen idari yaptırım kararı verme yetkisine istinaden idari yaptırım kararı uygulamak görevi ise Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Çevre Kontrol Yapı Şube Müdürlüğünün başlıca görevleri arasında gösterildi.

5 YIL TAHSİS YAPILMIŞTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12.06.2014 tarih ve 215 sayılı kararı ile şehirdeki Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Depolama İşi, belediyemizin iştiraki olan Gazi Danışmanlık Müşavirlik ve Kontrollük Hizmet İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş’ ye 5 yıl süre ile tahsisi yapılmıştır” denildi.

NELER DEĞİŞTİ ?

“04.07.2014 tarihinden itibaren Gazi Danışmanlık Müşavirlik ve Kontrollük Hizmet İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş fiilen işe başlamıştır” denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları ile ilgili çalışmalar Belediyemiz iştiraki Gazi Danışmanlık Müşavirlik ve Kontrollük Hizmet İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş’ nce yapılmakta olup, bu çalışmalar; İlçe Belediyeleri, Valilik, Emniyet, Jandarma Komutanlıkları, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İnşaat Müteahhitleri Derneği ve Hafriyatçılar Derneği ile işbirliği içerisinde sürdürülecektir.” Ayrıca, atık bertaraf ücretlerinin indirimi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne teklifte bulunularak düzenleme çalışması yapılacağı açıklandı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT