Hoşgör Fatih Kur’ân Kursu’ndan mezun olan Hâfızlara taç giydirildi. Şehitkamil Kongre Merkezi’nde yapılan programda Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş ve Vakıf Onursal Başkanı Ahmet M. Ziylan ve Hoşgör Fatih Kur’an Kursu dernek başkanı Nihat Durur katıldı.

Konuşmasında Yöneticileri, Hâfız hocalarını ve Hâfızları tebrik eden Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Erbaş, Ülkemizde Hâfız sayısının 125 bini aştığını bunların 27 bininin Diyanet İşleri Başkanlığında görev yaptığını ancak bu sayının yetersiz olduğunu ve bu sayının artması için gayret etmemiz gerektiğini söyleyerek, Somali’den örnek verdi.

KUR'AN TİLAVETİ YAPILDI

Kur’ân-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya 2. si Hâfız Mehmet Bilir ve Gaziantep Hâfızlar Dernek Başkanı Hâfız İbrahim H. Kocaoğlan tarafından Kur’ân Tilaveti yapıldı. Yüzakı dergisi genel yayın yönetmeni Hâfız Muhammed Ali Eşmeli Hâfızlara ithafen şiir okudu. Kurs öğrencilerinden oluşan Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından katılanlara güzel bir ilahi dinletisi yapıldı. BÜLTEN