Dışişleri Bakanlığı beşinci temsilciliğini Gaziantep'te açtı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Gaziantep'te açtığımız bu temsilciliğin, sadece Bakanlığımıza hizmet etmesi doğru bir yaklaşım olmaz. Bence burası Gaziantepliler'in bir şubesidir" dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da, dört yıldan beri 350 bin Suriyeli misafire ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Okullarımız, hastanelerimiz, doktorlarımız ve işerlerimizi paylaşıyoruz ve insanlık tarihine altın harflerle yazılacak bir küresel göç süreci ile ilgili nasıl davranılacağını yaşıyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise büyükelçilerin Türkiye'nin aynası olduğunu belirterek, Türkiye'nin aklının, gücünün olduğunu ifade etti. Şahin, "Bütün medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bütün medeniyetlerin en güçlü dönemini yaşamış bir şehir" şeklinde konuştu.

GÜZELBEY RESTORE ETTİRMİŞTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde satın aldığı Antep evini restore ettirerek butik otel olarak hizmete sunan Asım Güzelbey, 6 Tas Binadan olusan 32 yatakli, icinde genis mutfagi, restoranti ve 4 tane magarasi olan butik kompleksi daha sonra Dışişleri Bakanlığı’na devretmişti.