Ordu, İnönü Caddesi ve Atatürk Bulvarı, tek yönlü olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kent içindeki trafik yoğunluğunu azaltmanın bir yolunun da toplu taşımayı artırmaktan geçtiğini, bu nedenle tramvayı yaygınlaştırmanın yanısıra yeni körüklü otobüs aldıklarını belirtti. Güzelbey, "Oğlum Güven, İbrahimli hattı biter bitmez arabayı evimde bırakacağım, tramvayla işime gelip gideceğim diyor. Oğlum da tramvayı bekliyor" dedi.

YEREL SEÇİMLERDE SÜRPRİZ BEKLEMİYORUM

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, önümüzdeki yerel seçimlerde Gaziantep'te sürpriz beklemediğini, Fatma Şahin'in rahat bir şekilde seçimleri alacağını, ilçelerde de sorun olmayacağını belirterek, "3 aydır anket yaptırıyorum. Kendimi çektim, bu işlere girmiyorum. Ancak Ak Partili belediyeler sadece Gaziantep'te değil Türkiye genelinde seçimlerden yine en güçlü şekilde çıkacaklardır. Bundan adım kadar eminim. Çünkü ortada bir emek, bir hizmet var" dedi.

YENİ BAŞKAN YAPACAK

Son yıllarda Gaziantep'in en önemli sorunlarının başında gelen trafik sorununun çözümü nokktasında önemli bir çalışmanın içerisinde olduklarını belirten Asım Güzelbey, "Gaziantep'te birçok yolun tek yönlü olması lazım. Ordu Caddesi, Atatürk Bulvarı, İnönü Caddesi tek yönlü yol olacak. Biz bu ve diğer çalışmalarla ilgili elimizdeki tüm bilgi ve belgeleri kazanan yeni belediye başkanına vereceğiz" dedi.

TRAFİK SORUN

'Bu şehirde trafik sorun mu, evet sorun' diye Güzelbey, Dünyanın her yerinde trafik metropollerde sorun. Gaziantep'te haftada 250 araç trafiğe çıkıyordu ayda 1000 araç yapar senede 12 bin araç yapar. Ağustos ayında rakam değişti 350'ye çıktı. Yani Gaziantep'te birdenbire haftalık araç sayısı yüzde 50 arttı. Birçok neden var. Şehir zenginleşti. Buna çevre illerden alınan araçlar dahil değil. Senede 18-20 bini karşılayacak altayıpımız var mı? Yok. Problem oradan kaynaklanıyor. insanlara araç alma diyemezsin alacak. Birde bu bir zenginlik belirtisi. Bir evde 3 araç var" dedi.

EN İYİSİ HAFİF RAYLI SİSTEM

Trafiğin rahatlaması için neler yapılması gerektiği konusuna değinen Güzelbey, "Öncelikle insanların araçlarını evde bırakmasını, teşvik edecek projeler yapılmalı. Bu olur mu olur? Yavaş yavaş oluyor. Öncelikle insanlarda otobüse, tramvaya nasıl binerim algısı vardı. Ama şimdi bu algı yavaş yavaş değişmeye başladı. Adam şehrin yoğun trafiğinde evinden işine, işinden evine giderken kaos yaşıyor. O zaman tramvay ve otobüsü tercih etmeye başladılar. Bizim de bu noktada toplu taşımayı artırmamız lazım. En iyisi hafif raylı sistem" diye konuştu.

OĞLUM DA TRAMVAYI BEKLİYOR

Metro konusunda çok çalıştıklarını ama bu konuda yasal engel olduğunu, DHL'nin izin vermediğini, bu konuda katı kurallarının olduğunu dile getiren Güzelbey şunları söyledi:"Piks saatte bir hatta 15 bin yolcu yoksa metroya izin vermiyor. Bizde en yoğun yerde 6-7 bin civarında yolcu var. O da Karataş-Üniversite-Balıklı hattında var. Raylı sistemi yaygınlaştırmak lazım tek çözüm bu. Biz 10 tane yeni körüklü otobüs aldık. Niye aldık insanlar mümkün olduğunca araçlarını evde bırakıp toplu taşıma araçlarını kullansınlar diye. Oğlum Güven, baba İbrahimli hattı biter bitmez arabayı evimde bırakacağım tramvayla işime gelip gideceğim diyor. Yani oğlumda tramvayı bekliyor."

4. ETAPTA 50 BİN YOLCU VAR

Esas yolcu taşıyacak tramvay hattının 4. etap olacağını dile getiren Güzelbey, "4 etaptaki, daha doğrusu bundan sonra yapacağımız tramvayların tamamı hemzeminden geçecek. Esas yolcu taşıyacak yerde 4. etap olacak. Bunun için tramvayları aldık, vagonları aldık. Ama bize yetişmeyecek. 4 etap Burç kavşağından başlıyor, Cumhuriyet, İnönü Caddesi, Atataürk Bulvarı, Ordu Caddesi devam ediyor. Ring olarak hizmet verecek. Orada günde 50 bin yolcu var" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR