*3 aylık ömrü kaldı, kanser dediler, turp gibiyim

*Abdulhamit Bey benden daha iyi bilir

*GAZİANTEP'TE 1 VEKİLLİK POTANSİYELİM VAR

Son ana kadar adaylığına kesin gözle bakılan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey, listede olacağını düşündüğünü böyle bir sonucu beklemediğini söyledi. Kendisinin müracaat etmediğini, kendilerinin gel dediğini söyleyen Güzelbey, "Benim Gaziantep'te 1 Milletvekili potansiyelim var. Demekki bir bildikleri var" dedi. Listede gösterilmeyince kendisini Fatma Şahin, Hüseyin Çelik ve Mehmet Şimşek'in arayarak üzüldüklerini söyleyen Güzelbey, "Başka partilerden de aradılar, listeye giremememe sevindiklerini söylediler ve bir vekil fazla çıkarırız dediler" dedi.

ABDULHAMİT BEY BENDEN İYİ BİLİR

'Beni davet ettiler, bende aday adaylığı için başvurdum' diyen Asım Güzelbey süreçle ilgili şunları anlattı:"10 sene bu şehirde belediye başkanlığı yaptım, şehrin vizyonunu değiştirdim. Gaziantep'in tarihinde en yüksek oyla seçilen belediye başkanıyım. Siyasi terbiyem gereği, davet edilmediğim yere aday olmayı düşünmem. Nitekim 7 Haziran seçimlerinde de aday olmadım. Bu defa davet edildim. Aday oldum. Aday olurkende tek düşüncem Ak Parti'nin Gaziantep'te nasıl daha fazla milletvekili çıkarabilir, bende bu artışa katkı sağlamak düşüncesindeydim. Aday olduktan sonra benimle ilgili bazı yalan yanlış bilgiler genel merkeze iletildi. Ağır hasta olduğum, 3 aylık ömrüm kaldığım onun içinde bu kampanyayı götüremeyeceğim bilgisi iletilmiş. Ben o zaman Mehmet Şimşek'i aradım ve ben çekileyim dedim. Dilekçemi hazırladım. Sayın Haluk İpek'le görüştüm. O da biz her duyduğumuza inanmayız, sen devam et, sakın çekilme dedi. Daha sonra niye aday yapılmadığımın sebebini bilmiyorum. Bunu parti büyüğümüz Abdulhamit Bey herhalde daha iyi bilir, kendisi partimizin büyüğüdür. Bir çok kimse aday olmak için müracaat eder, değerlendiren genel merkezde kiminle daha çok oy alacaksa onu aday eder. Herhalde aday olan arkadaşlar benden daha çok oy potansiyeline sahiplerki onlar aday yapıldılar. Bende bunu saygıyla karşılıyorum. Genel Merkezin takdiridir. Ben kendim aday olsaydım, Ak Parti'ye 1 milletvekili fazla çıkaracağına inanıyordum. Çünkü ben bu şehirde herkesi tanırım. Ben partinin oyu düşmesin Ak Parti bir vekil fazla çıkarsın diye başvuruda bulundum. Çünkü benim Gaziantep'te bir vekillik potansiyelim var, kim ne derse desin. İstediği adamla gelsin sokağa çıkalım kimin potansiyeli var görelim. Ben listedeki çoğu ismi tanımıyorum. Ama mutlaka bir bildikleri vardır" diye konuştu.

KIRGIN VE KÜS DEĞİLİM

Kırgın ve küs olmadığnı dile getiren Güzelbey şunları söyledi:"Demekki benden daha potansiyeli yüksek arkadaşlar bulmuşlar. Demekki onların şehirdeki oy potansiyeli benden yüksekmiş hayırlı olsun başarılar diliyorum. Bir çok insan müracaat eder parti meclisi kimi uygun görürse onları koyar. Demekki genel merkez arkadaşların benden daha fazla oy potansiyeli olduğunu düşünmüş. Benim listeyi beğenip beğenmemem önemli değil. Onların içine sindiyse mesele yok. Niye küseyim, küskünlüğüm kırgınlığım özellikle yok. Ben sadece partim bir vekil fazla çıkartsın diye aday oldum sonra vicdanen rahatsız olmak istemedim. Yoksa ben siyaseti bıraktım. Demekki ben yanlış düşünmüşüm, genel merkez doğru düşünmüş. Arkadaşları tebrik ediyorum kutluyorum başarılar diliyorum."

3 AY ÖMRÜ KALDI DEDİLER, TURP GİBİYİM

'Gaziantep'i kebap lahmacun şehrinden kültür şehri haline getirdim' diyen Güzelbey şöyle konuştu:"Uluslararası toplantıda şehrimin tanıtımını yaptım. Dünya İpekyolu Formu onursal başkanıyım. İki defa cumhurbaşkanlığı sanat ve kültür büyük ödülünü aldım. Federal Alman Cumhurbaşkanlığı yüksek liyakat nişanı aldım. Birçok uluslararası toplantıda şehrimi temsil ettim. İki lisan biliyorum. Gaziantep'in tarihinde en çok ameliyat yapan doktorum. 20 bin tane kayıtlı ameliyat ettiğim hastam var. Mutlu bir ailem var. Önce boşandı diye yalanlar uydurdular. Kanser hastası 3 aylık ömrü kaldı dediler, turp gibiyim. Hergün sporumu yapıyorum hiç bir sağlık sorunum yok."Güzelbey, listeye girememesi üzerine bir çok kişinin kendisini arayarak üzüntüsünü dile getirdiğini belirterek, "Fatma Hanım aradı, Mehmet Şimşek aradı, Hüseyin Çelik aradı başka partilerden aradılar. Çok sevindik senin aday olmadığına dediler, bir vekil fazla çıkarırız dediler" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR