Vali Ali Yerlikaya, önceki gün gazetecileri dışarı çıkarttığı okul müdürleriyle bir araya geldiğinde yaptığı konuşmalar sosyal medyada yer aldı.

Yerlikaya, Eğitimde başarıyı artırıcı çalışmalar yapan okul müdürlerinin ödüllendirildiği toplantıda, bir önceki yıl ile bu yılın TEOG sonuçları karşılaştırıldığında geçen yıla göre başarı oranının büyük ölçüde arttığını belirterek okul müdürlerine teşekkür etti. Şehitkamil Kültür Merkezinde okul müdürlerinin katılımı okul müdürleri toplantısı ve Ayın Yüksek Performanslı Okulu Projesi (AYPOP) ödül töreni yapıldı.

Eğitimde başarıyı artırma projesi (EBAP)

Sosyal medyada paylaşılan toplantıdaki gelişmelerde şu bilgiler verildi: Valimiz Sayın Ali YERLİKAYA, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa YANMAZ, Kaymakamlarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İlimiz genelindeki okul müdürlerinin katılımları ile okul müdürleri toplantısı ve Ayın Yüksek Performanslı Okulu Projesi (AYPOP) ödül töreni yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz : “594 bin öğrenci ve 25 bine yakın personelimiz ile birlikte büyük bir camiayız. Bütün gayretimiz ise Gazi şehrimizin eğitimde istenilen başarıyı yakalaması. Sayın Valimizin önderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başarıyı artırıcı bazı çalışmalar yaptık, projeler ürettik, sizler de okullarda bu projelerin uygulayıcısı oldunuz bunun için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Sportif ve kültürel alanlarda çeşitli başarılar elde ettik. En önemlisi ise TEOG sınavında başarılı sonuçlar aldık. İlimiz genelinde geçen yıl 8 Mayısta 632 okulumuzun zorunlu kapsamına almıştık. Bu yıl da 2016 Ocak ayı itibariyle toplamda 1068 resmi kurumumuzdan 895 okul ve kurumumuz zorunlu eğitim(Doğu görevi) kapsamına aldık" diye konuştu.

Vali Ali Yerlikaya ise, bir önceki yıl ile bu yılın TEOG sonuçları karşılaştırıldığında geçen yıla göre başarı oranın büyük ölçüde arttığını belirterek okul müdürlerine teşekkür etti. Vali Yerlikaya, zorunlu hizmet kapsamına alınan 895 okul ile öğretmenlerimizin Gaziantep’ten ayrılmayarak zorunlu hizmetlerini ilimizde yapacağını ve bu durumun öğrencilerimiz açısından büyük bir avantaj olduğunu belirtti.

İşte Ayın Yüksek Performanslı Okulu Projesi (AYPOP) İl birincileri

Şehitkamil Zeynep Gençten Anaokulu

Şehitkamil Hasan Katıkçı İlkokulu

Oğuzeli YİBO

Şehitkamil Vehbi Dinçerler Fen Lisesi

Nizip Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ayın Yüksek Performanslı Okulu Projesi (AYPOP) İlçe birincileri

Nurdağı Gıda A.Ş. Anaokulu

Şahinbey Piri Reis Anaokulu

Nizip Dr. Nilüfer Özyurt Anaokulu

Araban Anaokulu

Nizip Hatice Seyit Çeker İlkokulu

Şahinbey Şehit Adem Yavuz İlkokulu

Oğuzeli Dokuzyol ilkokulu

Nurdağı 75. Yıl İlkokulu

Islahiye Cumhuriyet İlkokulu

Şahinbey Nurel Enver Taner Ortaokulu

Yavuzeli Hacı Sait Korkmaz Ortaokulu

Şehitkamil MünifPaşa Ortaokulu

Nurdağı Nurten Öztürk Ortaokulu

Şahinbey TOBB Fen Lisesi

Islahiye OPET Anadolu Lisesi

Nizip Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi

Islahiye Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi

Şehitkamil Avukat Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Oğuzeli Çok Programlı Anadolu Lisesi

Şahinbey Gaziantep Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

Haber Merkezi