Ak Parti Gaziantep'te takım kaptanlığını Mehmet Şimşek üstlenecek. Bu sözleri Milletvekilliği sona ren Hüseyin Çelik söyledi. Milletvekili Adayları Mehmet Şimşek, Abdulhamit Gül, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Abdullah Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Serpil Kavrak, Ali Şahin, Fikret Murat Tural, Yusuf Erdem Güzelbey, Menderes Karaduman, Muhammed Hakan Tanrıöver, Ankara Arena Stadı'nın ardından ŞKM'de düzenlenen tanıtım toplantısıyla da kamuoyuna tanıtıldı. Aday tanıtım toplantısında konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, istikrarın devam etmesi gerektiğini söylerken, Abdulhamit Gül, k Parti'nin bu seçimlerde yüzde 55 oy alarak sandıkları patlatacağını belirtti. Hüseyin Çelik ise, nöbeti Mehmet Şimşek'in devralacağını, yeni takım kaptanının, Gaziantep'in eniştesi Mehmet Şimşek olacağını söyledi. İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ise, "Bizde hizip, ayrılık, kavga, kırgınlık, küskünlük bekleyenlere inat, Anayasayı değiştirecek sayıda milletvekili çıkaracağız" dedi.

HAVAALANINDA GÜVERCİNLERLE KARŞILANDI

Ak Parti Gaziantep Milletvekili adayları havaalanında güvercinlerle karşılandı. Şehir turunun ardından ŞKM'ye gelen adaylar burada düzenlenen toplantıda sinevizyonla tanıtıldı.

ESKİ İL BAŞKANLARI YOKTU

Aday tanıtım toplantısında gözler eski il başkanları Ahmet Uzer ve Ökkeş Eruslu'yu aradı. Eruslu'nun şehir dışında olduğu öğrenilirken, Uzer'in ise liste yüzünden kırgın olması nedeniyle toplantıya katılmadığı öne sürüldü.

ÖZKEÇECİ: TÜRKİYE AK PARTİ İLE BÜYÜDÜ

Aday tanıtım toplantısı Gaziantep'in özgürlük mücadelesini anlatan kısa bir filmle başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan Ak Parti il Başkanı Eyüp Özkeçeci, Ak Parti'nin ülkemiz ile birlikte büyüdüğünü belirterek, Ak Parti döneminde ülkenin güven ve istikrara kavuştuğunu söyledi.

Adı gibi Ak olan Ak Parti'nin tarih ve medeniyet yürüyüşünde refah, huzur, demokrasi ve ekonominin gelişmesinin hedeflendiğini belirten Özkeçeci, "Ülkemiz kavgalardan, gerilimlerden çok yoruldu. Koalisyon dönemlerinin bedelini çok ağır ödedik. Türkiye Ak Parti ile güçleniyor. Biz de Gaziantep'te partimizin bayrağını daha yukarılara çıkaracağız. Ak Parti'nin başarısı için ant içtik" dedi.

Ülkemizin çok kritik bir dönemden geçtiğini, paralel yapı ile mücadelenin devam edeceğini dile getiren Özkeçeci, "Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizde hizip, ayrılık, kavga, kırgınlık, küskünlük bekleyenlere inat, Anayasayı değiştirecek sayıda milletvekili çıkaracağız. Dürüst, dinamik, ilkeli kadrolarla bunu başaracağız. Ak Parti gücünü halktan alıyor. Rehavete hiç kapılmadık, çıtayı yükseklere çıkaracağımız, zaferle çıkacağımız bir seçim olacak" diye konuştu.

ÇELİK:YENİ TAKIM KAPTANI, ENİŞTENİZ ŞİMŞEK

Ak Parti eski genel başkan yardımcısı, Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, konuşmasına salondan gürültü, patırtı, tezahürat yapmamalarını isteyerek başladı. Çelik, 2011 seçimlerinde Gaziantep'ten aday olduğunu, şimdi ise nöbeti Mehmet Şimşek'in devralacağını belirterek, "Yeni takım kaptanı, Gaziantep'in eniştesi Mehmet Şimşek olacak" dedi.

Makamların gelip geçici olduğunu, mahkemenin kadıya mülk olmadığını söyleyen Çelik, "Keşke benim eski il başkanım Ahmet Uzer başta olmak üzere birçok isim bu listede olsaydı. Ancak 119 tane aday adayı var ve bu listeye 12 isim girecek. Kura çekseniz 107 kişi dışarıda kalır. Önemli olan Ayşe, Fatma, Ahmet, Mehmet'in bu listede olması değil, önemli olan bu listenin arkasında durabilmektir" dedi.

Gaziantep'teki kurumlarla ahenk içinde çalıştığını hatırlatan Çelik, "Neleri söz verdiysek yaptık. GSO, GTO, Borsa, Organize Sanayi Bölge Başkanımız Cahit Beyle, Asım Güzelbey'le, Mehmet Tahmazoğlu, Rıdvan Fadıloğlu ile ahenk içinde çalıştık. Hepsine teşekkür ediyorum. 3 yılını dolduran Nizip Milletvekili Mehmet Sarı'ya, listeye giremeyen ancak buraya gelerek gerçek partili olduğunu gösteren Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak'a teşekkür ediyorum. Ali Şahin'e, Şamil Tayyar'a Mehmet Erdoğan başarılı hizmetlerine devam edecek. Canan hanımla soyadımız aynı ben ona amca kızı diyorum. Serpil Hanım başarılı bir kardeşimiz. Yüreğimin bir tarafı Gaziantep'te olacak. Sizlerle beraber koşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ABDULHAMİT GÜL:AK PARTİ YÜZDE 55 OY ALACAK

Abdulhamit Gül ise kurulduğu günden beri oylarını sürekli artıran AK Parti'nin bu seçimlerde de yüzünün akıyla çıkacağını söyledi. AK Parti'yi iktidardan indirmek ve Recep Tayyip Erdoğan'ı da cumhurbaşkanı seçilmesini engellemek için bazı kesimlerin çeşitli tuzaklar kurduğunu ifade eden Gül, yapılan beddualara rağmen halkın bir araya gelip bu tuzakları tersine çevirdiğini vurguladı. Gül, "Ak Parti 30 Mart'ta Ak Parti'ye kurulan tuzakların birini bozduk, oyunu bozduk. 10 Ağustos'ta ittifak yapmalarına rağmen yine oyunu bozduk. Sıra 7 Haziran'daki oyunu bozmaya geldi.Önemli bir seçime gidiyoruz. Ekonomik istikrar siyasi istikrara bağlı. Başkanlık sistemini engellemek istiyorlar. Ancak Ak Parti bu seçimlerde yüzde 55 oy alarak sandıkları patlatacak" dedi.

KILIÇDAROĞLU 23 NİSANDA BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNA OTURSUN

Türkiye'deki AK Parti dışındaki hiç bir partinin "ben daha iyi iktidar olurum" anlayışına sahip olmadığına dikkati çeken Gül, şöyle devam etti:"Ne CHP, ne MHP ve HDP'sinde böyle bir anlayış yok, zaten iktidar oluruz da demiyorlar. Kılıçdaroğlu, 'Yüzde 35 oy almazsam genel başkanlıktan istifa ederim' diyor. Yok beyefendi biraz daha otur orada. Yüzde 35 büyük bir oy mu? Bu oyla Türkiye'de iktidar olunur mu? Ama adamların hesabı koalisyon olsun, onu da başarı saysınlar. Sayın Kılıçdaroğlu çok hevesliyse gelsin 23 Nisanda 1 gün otursun başbakanlık koltuğuna. Bu millet istikrar sağlayan AK Parti varken senin ilkokul hayalin için kendisini tehlikeye mi atacak? Bu millet asla buna müsaade etmez. Görün bakın CHP, sandıkta boyunun ölçüsünü alacak" diye konuştu.

MHP'LİLERE ÇAĞRI

Gerçek milliyetçiliğin sözde değil IMF'e borcunu kapatıp halkın gelirini artırmakla olacağını belirten Gül, MHP'ye gönül vermiş vatandaşlara da "Gelin beraber gerçek milliyetçiliği hayata geçirelim. Ülkemizi daha iyi yarınlara taşıyalım" çağrısında bulundu.

GAZİANTEP'TE SIKINTI YOK

Son olarak söz alan Maliye Bakanı, Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Şimşek, konuşmasına hem Türkçe, hem Kürtçe selam vererek başladı. Gaziantep'in Türkiye'nin en büyük üretim üslerinden ve büyüme motorlarından bir tanesi olduğunu anlatan Şimşek, Gaziantep’te çarkların durduğu yönündeki söylentilere karşın ekonominin güçlü şekilde yoluna devam ettiğini söyledi. Bakan Şimşek, "Gaziantep’te 800’ün üzerinde üretim tesisi var. Bunlardan birkaç tanesi şu veya bu nedenle jeopolitik bir takım riskler nedeniyle sıkıntıya her zaman girebilir, ama Gaziantep’in dinamik ekonomisi güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor" dedi.

GELİŞMİŞ ÜLKELERLE ARAYI KAPATTIK

Şimşek, AK Parti'nin son 12 yılda elde ettiği başarıları, özellikle son dönemde bir takım gelişmeleri bahane ederek gölgelemeye çalışıldığını dile getirerek son 60 yılın en büyük küresel krizine, Avrupa'daki borç krizine, Ortadoğu'daki kaosa, kuzeydeki sorunlara rağmen Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle arayı kapattığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN TEMELLERİ SAĞLAM

Türkiye'de siyasi istikrarla birlikte çok güçlü reformlar yapıldığını ve gerçekten dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle arayı kapatmaya başladığını anlatan Şimşek, şunları söyledi:"Şu anda 100 yıl önce oynanan büyük oyunun ikinci sahnesi perdeleniyor. Bu gelişmeler tesadüf değildir. Türkiye AK Parti hükumetleri döneminde bu kadar reform yapmasaydı, makro ekonomik temelle bu kadar sağlamlaştırılmasaydı, bu kadar güçlü bir siyasi iktidar olmasaydı, küresel kriz döneminde Türkiye nasıl rüzgara kapılır oradan buraya savrulurdu bir düşünün. Bütün sıkıntılara rağmen Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam etmiştir. Türkiye'nin temelleri sağlamdır."

ÇÖZÜM SÜRECİ ÇÖZÜLME SÜRECİ DEĞİL

Şimşek, koalisyon hükumetlerinin hiçbir dönemde Türkiye'ye başarı getirmediğini belirtti. Şimşek, "Birileri bir cephe oluşturmuş, yeter ki AK Parti olmasın. Aslında bu Türkiye'nin başarısına karşı kurulmuş bir cephedir. Çünkü bunların ne bir vizyonu, ne bir programı var. Bunlar sadece birkaç başlığı istismar eden partilerdir. HDP; Batman'da, doğuda, güneydoğuda en faşizan yaklaşımlar içerisindedir. Bugün batıda başka bir dil, doğu ve Güneydoğuda başka bir dil kullanıyorlar. Kendilerince milleti kandıracaklar. 'Çözüm sürecinin sahibi biziz' diyorlar. Aslında çözüm sürecinin en büyük istismarcıları ve çözüm sürecinin önündeki en büyük engeldirler. Niye? Çok basit. Bugüne kadar doğu ve Güneydoğuda Kürt meselesinden rant devşiren 2 tane parti varsa, Türkiye'deki huzursuzluktan, sorunlardan rant devşiren 2 tane parti varsa onlardan biri HDP'dir. Çünkü çözüm onların sonu olacak. Çözüm süreci, bazılarının iddia ettiği gibi bir çözülme süreci değildir. Çözüm sürecinin teminatı Ak Parti'dir. HDP batıda güzel çocukları oynuyor" dedi.

KÜRTÇE SELAM VE DESTEK İSTEDİ

Konuşması sırasında Kürtçe olarak AK Parti'ye destek isteyen ve salondakileri selamlayan Bakan Şimşek, "Ben bunları bu şekilde söyleyebiliyorsam bu AK Parti hükumetlerin sayesindedir. 15 yıl önce bunu yapsaydınız sizi yaka, paça alıp götürürlerdi" dedi.

BİZ BU OYUNU BOZACAĞIZ

Türkiye'nin Güney ve Doğu Anadolu'da huzuru, barışı ve kardeşliği tesis ederek yeni bir çıkışa başlayacağına işaret eden Şimşek, "Biz 100 yıl önce de oynanan bu büyük oyunu bugün yutmayız. Biz bunu bozacağız. Biz kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendireceğiz ve bu güzel ülkeyi ayağa kaldıracağız" dedi.

MİLLİYETÇİLİK LAFLA OLMAZ

Şimşek, gerçek milliyetçiliğin lafla, sloganla olmadığına dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çözüm sürecini beğenmiyorsunuz. Ortaya bir alternatif koyun. Küresel krize, Avrupa'daki krize ve Ortadoğu'daki kaosa rağmen yüzde 5 büyümeyi beğenmiyorsunuz. Peki daha yüksek bir büyüme için ortaya bir model koyun, yok" dedi.

BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAYDIR

CHP'nin programını da eleştiren Şimşek, "Diyorlar ki, işsizliği yüzde 5'e indireceğiz. O politikalarla bırakın yüzde 5'e gelmesini yüzde 20'lere çıkar. Popülizm büyük bir tuzaktır. Hep birlikte gelir dağılımını çok daha iyi bir noktaya getirerek Türkiye'nin kişi başına milli gelirini 3 bin 500 dolardan alıp 10 bin dolarların üzerine çıkardık. Yarın çıkacaklar bir kalemde bütçe açığını 1,5 kat artırmayı taahhüt edecekler. Bekara boşamak kolay. Bunların iktidar diye bir amacı yok. Olsa bir programları, vizyonları olurdu. Allah göstermesin, öyle bir olasılık yok da. Hiçbir şekilde bizim rehavete kapılmamız lazım. Allah korusun Türkiye bu zor konjonktürde bu adamların eline düşerse, bu popülizmle Türkiye'nin başına gelmedik şey kalmaz. Çok kısa sürede tekrar gidip IMF'den program yaptırmak zorunda kalacaklar. Bazı ülkelerde böyle popülist söylemlerle gelenler oldu. Bugün halleri ortada kapı, kapı dolaşıyorlar. Biz popülizm tuzağına düşmeyeceğiz. Biz ne kandıran, ne kandırılan olacağız"

İSTİKRAR DEVAM ETMELİ

Bakan Şimşek, Türkiye'nin bu zor koşullara rağmen büyümesinin, iyi yolda olduğunu ve temellerinin sağlam olduğunun göstergesi olduğunu belirterek "Kötümserliğe yer yok. Zor bir konjonktür. Bunu aşmanın tek yolu var. O da istikrarın devam etmesi. Ehil insanların, tecrübeli bir ekibin, AK Parti'nin rasyonel politikalarla Türkiye'yi ileri taşımasıdır" dedi.

LALELER GAZİANTEP'E DE ULAŞMIŞ

Mehmet Şimşek, Fatma Şahin'i de kutlayarak, "Gaziantep'te bahar açmış, laleler Gaziantep'e de ulaşmış. Ak Parti farkı" dedi. Halil Mazıcıoğlu ve Derya Bakbak'a övgüler yağdıran Şimşek, "Makam mevki peşinde olsaydılar bugün burada olmazdılar. Bu şehir başka şehirlere benzemez. Bu şehirde takım ekip ruhu var. Şehir ve ülke menfaati ön planda. Ortak akılla yönetiliyor" dedi. Meral KINACILAR