MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, marka şehrin UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına girmesinin Lansmanının İstanbul'da yapılmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Taşdoğan, "Gaziantep'in böyle bir ödül alması güzel, emeği geçenlerden Allah razı olsun, tanıtmakta güzel Ancak niye İstanbul?" dedi.

YAZIKLAR OLSUN

Bu başarının güzel bir başarı olduğunu, bunu desteklediklerini belirten Taşdoğan, "Ancak Lansmanın İstanbul'da yapılması, Türkiye siyasetiyle ilgili acı bir durum. İstanbul'a kar yağmadan, Gaziantep'e kar yağmıyor, Anadoluya yağmıyor. Gaziantep'te 13 yılda sanatçıları veya devlet adamlarını getiremeyecek bir siyaset yapılmışsa yazıklar olsun. Gaziantep bir marka şehirse, marka şehrin İstanbul'a ihtiyacı yoktur. Herşeyimizi İstanbul'da yapacaksak, yatırımları da İstanbul'a yapanlara niye yapıyorsunuz, Gaziantep'e gelin yatırım yapın demeye hakkımız kalmıyor" diye konuştu.

GÜVENSİZLİK İÇİNDE MİYİZ?

'Lansmanın niye İstanbul'da yapıldı, siyasetçiler, sanatçılar niye Gaziantep'e gelmedi merak ediyoruz' diyen Taşdoğan, "Bu konu bir muamma bir açıklama bekliyoruz. Kamuoyunun aydınlatılmasını bekliyoruz. Valilik, belediye başkanlığı kim organize ettiyse niye İstanbul, bunu açıklamaları gerekiyor. Açıklarlarsa memnun oluruz. Acaba konuklar mı gelmedi, gerekçesini merak ediyorum. Bizim takıldığımız nokta bu. Güvenli bir şehir değilsek, biz güvensizliğin içinde miyiz, güvensizlik ortamında mıyız? Öyle bir şey varsa nasıl insanları yatırıma davet edip, nasıl huzurlu bir şehiriz diyeceğiz?" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR