“İç güvenlik Sektöründe Sivil Gözetimin Artırılması” projesinde pilot ilçe seçilen Şahinbey’de mahalle Muhtarları sorunlarını Kaymakam Uğur Turan’a aktardı. Ticaret Odası Toplantı salonunda, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, “İç güvenlik Sektöründe Sivil Gözetimin Artırılması” projesi kilit uzmanı Sinan Özden, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan yardımcısı, Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz ve Mahalle Muhtarları bir araya gelerek mahallelerdeki güvenlik sorunlarını masaya yatırdılar.

Toplantının amacının, muhtarların bilgi, birikim ve deneyimlerinden faydalanmak, mahallelerdeki sorunları muhataplarından dinleyerek çözüm bulmak olduğunu ifade eden Turan,” Bu toplantının amacı sadece size bir şeyler vermek değil, tam tersine sizlerin çok değerli birikimlerinizden istifade etmektir. Kenti sizin gözünüzle, sizin dilinizle tanımak istiyoruz. Yerel güvenlik önleme komisyonunun çalışmalarında muhtarların desteği olmadan biz yerel güvenlik planlarını oluşturamayız, oluştursak bile kaliteli bir ürün elde edemeyiz. Güvenlik önemli, huzur önemli, can ve mal emniyeti önemli” diye konuştu.

MUHTARLAR ÇOK ÖNEMLİ

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Gaziantep Emniyeti ve Jandarması uyum içerisinde çalışıyor. Bu büyük metropol kentte, göç alan bu kentte, 80’li yıllardan itibaren çok büyük göç alan bu kentte, bugünde iç savaşın yaşandığı Suriye’den ciddi biçimde göç alan bu kentte bana göre emniyet güçleri çok başarılı bir çalışma yapıyorlar. Durduk yere bu kentin huzuru sağlanmıyor, birileri, gece gündüz demeden çalıştığı için huzurlu. Kentin yönetiminde yer alan herkes elini taşın altına koyduğu için huzurlu. Burada muhtarlarımızın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Siz sahaya hakimsiniz, mahallelerinize hakimsiniz. Sizlerin önemli katkılarıyla bu kent huzurlu”

KATILIM YOĞUNDU

Konuşmasının ardından muhtarları tek tek dinleyen ve mahallelerdeki sorunları not alan Turan, aktarılan sorunları yetkililerle paylaşacağını ve çözüm üretmek için birlikte çaba harcayacaklarını ifade etti.

HABER MERKEZİ