Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, rektörlük seçimlerini Gazetemize değerlendirdi. Rektör Coşkun, seçimlere müdahale etmediğini, tamamen bir hakem rolünde, herkese eşit mesafede durduğunu belirtirken, seçimlere siyasetin girmediğini de vurguladı. Rektör Coşkun, "Siyaset karışmadı. Ben görmedim. Gizli kapaklı görüşmeler oldu mu bilemem" dedi.

GÜVENİLİR BİR HAKEM OLDUM

Bir iki adayı desteklediği yönündeki iddiaları yanıtlayan Rektör Coşkun, seçim sürecinin başından beri etik değerlere aykırı, insani ilişkileri zedeleyen bir davranış içerisinde olmadığını, bunlara son derece dikkat ettiğini belirtetti. Rektör Coşkun, "Güvenilir bir hakem olmak istedim. Oldum da. Başından beri bunlara büyük özen ve dikkat gösterdim. Adayları seçimden bir gün önce topladım. Hepsine başarılar diledim. Söylenenler bana ait değil, sadece yakıştırmalar. Benim ağzımdan kimse bir şey duymamıştır. Biz bugüne kadarki tavrımızı koruyoruz" dedi.

SEÇİMLERE SİYASET KARIŞMADI

Üniversiteye yakışır ortamda seçimlerin yapıldığını, sandıklarıyla, sandık kurulları, kabinleri, sonuçların ekranda yansıtılması ile seçimlerin şeffaf ve tam bir şölen havasında geçtiğini belirten Coşkun, seçimlere siyasetin karışmadığını söyledi. Coşkun, "Ben bu üniversiteyi düşmanlıkla, kavga, gürültüyle yönetmedim. Herkesle insani ilişkiler içerisinde oldum. Üniversite-şehir, toplum ilişkisini bir katma değer yaratan noktada ele aldık. Üniversitemiz 8 yılda nereden nereye geldi. Seçimlere siyaset karışmadı. Hiç benim gördüğüm yok. Gizli kapaklı görüşmeler var mı bilemem. Adaylar aktif çalışmalar yaptılar. Şeffaf açık son derece güzel bir seçim oldu" diye konuştu. Rektör Coşkun, yeni rektörün Ağustos başında belli olacağını sözlerine ekledi. Meral KINACILAR