Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nin 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde İslim Arıkan güven tazeledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonunda yapılan genel kurulun açılış konuşmasını yapan EMO Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, dünyanın Enerji konusundaki ilerlemesine değindi. İslim Arıkan, “Ülkemizin zor günlerden geçtiği bir dönemdeyiz. Ülkemizin terör belasından ve kurulan tuzaklardan bir an önce kurtularak, milletimizin bütün katmalarıyla barış içinde yaşamayı öncelikle arzu ediyoruz. Terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz.21. yüzyılın enerji savaşları olduğunu artık hepimiz kabul ediyoruz. Enerji kaynakları ve bu kaynakların olası aktarılması açısından Suriye krizine doğrudan ve dolaylı müdahil aktörlerin sesini duyuyoruz. Yani kimlik ve mezhep çatışmalarının yanında enerji güvenliği de Suriye savaşında önemli bir aktör olarak öne çıkmıştır. Bir tarafta enerji savaşları olurken, bir taraftan da gelişmiş ülkeler enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiden hızla karşılamaktadır. İsveç dünyanın ilk fosil kullanmayan ülkesi olmayı hedefliyor. Kostarika bu sene yüzde 99 yenilenebilir enerji kullanımına ulaştı. İskoçya dünyanın en büyük rüzgar güç santralini kurdu. Ülkemizde maalesef oranlarımız çok düşük. Teknoloji ile yönetilen bir dünyada mühendisliğin etkisini azaltırsanız yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip olsanız dahi yine dışa bağımlı olmaktan kaçamayacaksınız” dedi.

Makine mühendisleri Gaziantep Şube Başkanı Gürcan Ülgey, 3. Dünya savaşına vurgu yaparak, “Bölgemizde özellikle Suriye eksenli ama Irak mısır hatta Filistin Ortadoğu coğrafyasında bana göre 3. Dünya savaşı fiilen devam ediyor. Bunun adı muhtemelen 3. Dünya savaşı olacaktır. Çünkü tüm emperyalist güçler orada oradaki enerjinin pastadaki paylaşımı söz konusudur. Bu savaşın sona ermesi gerekiyor bunun için de biz odaların elinden geleni yapması gerekiyor” şeklinde konuştu. Olağan kurul dün seçimlerin yapılmasıyla sona erdi.