Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu Genç Müsiad üyeleriyle buluştu. Mesleki kariyerin ve kurumlarda elde edilen başarıların bir tesadüf olmadığını ifade eden Topçuoğlu Genç Müsiad'lılara başarıya giden yolun sırlarını anlattı. Topçuoğlu, "Bir işadamının en önemli itibarı güvendir" dedi.

Genç Müsiad’ın geleneksel olarak düzenlediği başarının öyküsü gecesine konuk olarak katılan Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu başarıya giden yolun tesadüfler sonucu oluşmadığını aksine yoğun bir caba ve emek gerektiren bir süreç yanında büyük hedeflere kararlılıkla yürümek gerektiğini anlattı.

ÖYKÜLERLE ANLATTI

Ticaret hayatına 10 yaşında başladığını ifade eden Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu Gülsan Holding’in kuruluşundan bu yana geçirdiği süreçleri de gözler önüne serdi. 20 işçinin çalıştığı ve 1500 metrekare kapalı alana sahip olan firmanın bu gün 2800 işçinin görev aldığı yüzbinlerce metrekareden oluşan kapalı alana sahip dünyanın en önemli firmalarından birisi olduğunu ifade etti. Risk almadan başarının gelmeyeceğini de ifade eden Topçuoğlu Irak savaşı sırasında bombaların yağdığı bir ortamda girdiği çuval ihalesinin öyküsünü de anlattı.

SAĞLIK VE HUZUR EN ÖNEMLİ KONU

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu iş hayatının özel hayatı da etkilediğine dikkat çekerek edindiği tecrübeleri genç iş adamlarıyla paylaşırken babaannesinin kendilerine sürekli ettiği bir duadan da bahsederek insan yaşamı için dilenebilecek en önemli dileğin sağlık ve huzur olduğunu bu ikisinin bir arada bulunmasıyla insanların başaramayacağı hiçbir şeyin kalmayacağını anlattı.

GÜVEN VE İTİBAR EN ÖNEMLİ SERMAYE

Arkadaş edinmede de bazı kıstaslara uyulmasını öneren Topçuoğlu negatif ve olumsuz insanların olumsuz etkileme yönüne dikkat çekerek genç iş adamlarına pozitif ve olaylara olumlu bakan insanlarla arkadaşlık yapmalarını önerirken mutlaka yaşamlarında bir can dostu denebilecek insana yer vermelerini de tavsiye etti. İş adamları için güven ve itibarın en büyük ve en önemli sermaye olduğuna dikkat çeken Topçuoğlu güven ve itibara dayalı ticaretin daima kazançlı olduğunu da dile getirdi.

KENT RUHU YAŞATILMALI

Gaziantep’in birçok alanda dünyanın göz bebeği olduğuna dikkat çeken Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu söyleşisinde Gazianteplilik ruhunun bu kenti başarıya götürdüğünü ifade ederek bu ruhun yaşatılması gerektiğini savundu. İş adamlarının ülke ve dünya gündemini yakından takip etmesi gerektiğini de savunan Topçuoğlu gelecekle ilgili alınacak hayati kararların gündemi yakından takip etmeyenler için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini de sözlerine ekledi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT