Gaziantepte durum gerçekten kafa karıştırıcı.. Konumuz her zamanki gibi gürültü.. Doğrusu bu şehirde gürültüden şikayetçi olan ile olmayanların yüzdesini gerçekten merak ediyorum.. Ama galiba, sanki gürültü yapılsın diyenler daha çoğunlukta.. Öyle hissediyorum çünkü.. Yoksa bir şehirde bu kadar ayan beyan yasa dışı ve kural tanımaz uygulamalar çoğalır mı ? Bir şey daha var elbette, kenti yönetenler halkın çoğunluğuna mı kulak verir, yoksa yasaları delen azınlığa mı ?

Mesela bu konuda hiç fazla ayrıntıya girmeden bu gürültü işini Gaziantep kentinin yöneticilerine sormak lazım.. Başta Sayın Valimize.. Sonra Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza.. Siyasi parti il başkanlarına, Emniyet müdürüne, Odalara ve varlığı yokluğu tartışılan sivil toplum kuruluşlarına.. Hatta şimdi şehrin tüm katmanlarını bünyesine alan ve kentin sorunlarına el atarak çözüm bulma umudu aşılamaya çalışan Kent Konseyinin değerli Başkanı Mehmet Aslana..

Hepsine birden soruyorum; 'Gaziantepte gece gündüz kent merkezi dahil kırsalda silah sıkılmasından, arabaların sürekli korna çalmasından, mahalle aralarında, sitelerde düğün, kına yapılmasından, gece yarısı 01-02lere kadar devam eden düğün konvoylarından, küçücük çocukları, hastaları, kuşları ve hayvanları uykusundan uyandırıp çıldırtan havai fişeklerden memnun musunuz?'

Evet.. Memnun musunuz efendim bu gidişattan ?

BU GAZETE YAŞASIN MI ?

Evet, sakın şaşırmayın başlığı böyle yazdım diye.. Biliyorsunuz, bu gazete ve Haftaya Bakış köşesi ara vermeden tam 20 yıldan beri çizgisini bozmadan hizmete devam ediyor.. Yayına başlama tarihimiz olan 19 Ağustos 1994 den beri koyduğumuz ilkeleri ve Gaziantep için üstlendiğimiz misyonu duruşumuzu bozmadan yerine getirmeye çalışıyoruz.. Geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız 21nci yılımıza adımımızı attık.. Hemen belirtmeliyim ki, önce Allahın sonra sizlerin verdiği destekle gazeteyi bugünlere getirdik.. Bu şartlarda, bu yayıncılık anlayışıyla nasıl yaşattık, inanın bende şaşırıyorum.. Hatta bundan sonra nasıl dayanırız onu da bilmiyorum..

Yalnız şu bir gerçek ki, artık sadece, ama sadece gazetecilik yaparak bu işi götürmek imkansızlaştı sevgili okurlarımız.. Çünkü Gaziantepin en fazla tirajı ve okur kitlesi olan bir gazetenin sadece gazetecilik yaparak yaşaması bir mucize ile eşdeğer hale gelmiştir.. Yasal olarak tek gelir sağladığımız Basın İlan Kurumunun, gerçek anlamda yerel gazetecilik yapanların yanında olması gerekirken, haketmeyenlere ilanlar dağıtarak hak gaspına yol açması, kendi yağı ile kavrulmak isteyen bu gazetenin umutlarının körelmesine yol açmıştır.. Elbette gazete olarak basın ilan kurumuna bel bağlamayıp kendi ayaklarımız üzerinde durmak zorundayız.. Ama verilmiş bir hak var ise, bu gazete başta olmak üzere yasal mevzuatın gereklerini yerine getirenlerin ilanlarının haketmeyenlere dağıtılmasına da sessiz kalmamak gerekir diye düşünüyorum..

TANIDIKLARINIZI ABONE YAPIN

Tüm bu olumsuzluğa karşın, elbette yaşam mücadelemizi verebilmemiz için kolları sıvamamız gerekiyor. Bunun için de yine kapısını çalacağımız sizler olacaksınız.. İlk olarak siz okurlardan isteğimiz, gazetemizin abone ağını çoğaltmamıza yardımcı olmanızdır. Herkes arkadaşını, dostunu, çalıştığı ve tanışıp alışveriş yaptığı firmaları Gaziantep27ye abone etmeye çalışırsa, bu yönde gazeteye mutlaka katkı sağlayacaktır.. Küçük de olsa sağlanacak bu katkı, Gaziantep27nin güçlenmesinde önemli bir adım olacaktır.. Gaziantepte eğer bu gazetenin yaşamasını isteyenler varsa, bugünden itibaren herkes kendi üzerine düşeni yapsın diyor, saygılar sunuyorum..

GAZİANTEP MERKEZ SİYASETTE YOK

Gaziantepin siyaseten çok da iyi olmadığı dönemler yaşıyoruz.. Siyasette en önemli etkenlerden birisi parti genel merkezlerinde temsilcilerin olmasıdır.. Bunlar sayesinde o kent ile genel merkez arasında köprü oluşturulur, Lobi olayı aktif hale getirilir, kentin meseleleri masaya yatırılır, çözümler üretilir.. Bunlar elbette iktidar partisinde daha da önem kazanır. Milletvekillerinin asli görevleri mutlaka önemlidir ama varsa yoksa MYK veya MKYKda yer kapabilmektir. İşte o zaman temsil edilen şehir sahipsiz kalmaz..

Gaziantepte şu anda AK Partisinde aslında 2 temsilcimiz var gözüküyor. MKYK da Abdülhamit Gül, MDKda ise Canan Candemir Çelik isimli bir bayan olduğunu öğrendim. Doğrusunu söylemek gerekirse bir vatandaş ve gazeteci olarak her ikisinin de varlığından habersiz isem, bunun üzerinde tartışmak gerekir..

KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN MANTIĞI

CHP ve MHP ise maalesef teşkilatlar olarak çok etkisiz bırakıldılar. Tabii bu teşkilatların yapıları da enteresan.. Teşkilatı kim eline geçirse, başkalarına hayat hakkı tanımıyor.. Haliyle küçük olsun benim olsun mantığı ile hareket ettiklerinden donanımlı insanlara siyaset şansı verilmiyor.. Aslında bu hastalık son yıllarda AK Partiye de sıçradı.. Onlar da ördükleri duvardan kimsenin kendi taraflarına geçmesini istemiyorlar.. Teşebbüs edenleri ise bin pişman ediyorlar.. Bir partilinin niteliği ne olursa olsun bu artılar işe yaramıyor.. Tam tersine, söz dinleyen, hiçbir şeye ses çıkarmayanlar o duvarı örenlerce makbul sayılıyor.. Haliyle siyasette nitelik, donanım, üstün vasıf, aranan özelliklerden çıkıyor.. Onun içindir ki, siyaseten ülke ve kent yönetimlerine gelenler topluma yönelik hizmetlerde başarılı olamıyor. Ama kendilerine, yakınlarına ve ilişki içinde oldukları çevrelerine menfaat sağlama açısından inanılmaz beceri gösteriyorlar.. Zaten şimdiki yeni Türkiyenin getirildiği nokta da budur..

YENİ VERGİ DAİRESİNDE TRAFİK KİLİTLENECEK

Vergi dairesinin yeni yerine taşınması hizmet açısından ne kadar iyi olacaksa, trafik açısından o kadar kötü olacak.. Emniyet Müdürlüğü binasının yanıbaşında olan ve şu anda müthiş bir trafik yoğunluğu yaşanan bu yere, giriş ve çıkış için çözüm bulunmadığı takdirde, şu anda yaşanan sıkışıklık ve keşmekeşlik 100 misli artacak..

Bir de buradan eski havuzlu kavşak dediğimiz bölüme kadar olan yolun kaldırımlarının sağı ve solu mutlaka gözden geçirilmeli.. Gereksiz çıkartmalar, yayalara yürünecek yer bırakmayan uygulamalar, masalarla işgal edilen kaldırımlar, bankaların önlerindeki yüksek basamaklı çıkıntılar ve araçlar için park yeri olmadığından ana yolun daralması, bu bölgeyi araç ve yaya trafiği açısından yerlerde süründürtüyor.. Çok ivedi olarak bu bölgeye el atılmasında ve Gaziantep vergi dairesine gelecek araçlar için park çözümü bulunmasında yarar görüyorum. Aksi takdirde burası resmen kilitlenecektir..

Hepinize iyi haftalar