Mesaj:Merhabalar Ökkeş Özekşi bey ben Kanadadan Murat Gaziantepsporun en büyük taraftarlarındanım yurtdışında oturmama rağmen. Ve kırmızı-siyah sitesinin sahibiyim.Gaziantepspor - Beşiktaş maç yorumu :Öncelikle 2 şeye çok çok üzüldüm. Bunlardan birisi tabiki son saniyelerde yediğimiz şansız bir gol. Diğeri de stadımızdaki taraftarlar. Gaziantepsporun stadında oynanan maçta hep Beşiktaş'lıların sesi çıktı 90 dakika boyunca. Buna gerçekten çok üzüldüm. Tamam Beşiktaş'ın taraftarları çok ama kendi sahamızdaki maçta bir olup sesimizi çıkarmamız lazımdı. Stadta destekleyenler ve tezahürat umarım coğalır ve stadın arkası kapanır taraftarın sesinin daha iyi çıkması için.
Bu macta en azından 1 puanı hakkettik. Ama olmayınca olmuyor şanssızlık yine bizden yanaydı. Ama bu hafta takımımız geçen haftadan daha iyi gözüktü biraz daha iyi oynadılar. Ama en büyük hataları her zaman Beşiktaş taç attığında adam kaçırıyorlardı.
Bir topu bile kesemediler, taç atışlarında ve son taç atışları gol oldu maalesef. Defanstaki hatalar ve açıklar geçen haftalarda olduğu gibi devam etti. Nigris'in düştüğü pozisyonda hakem faul'u çalması lazımdı ve en azından da sari kart göstermesi lazımdı. Ama vermedi, büyük ihtimalle Nigris'in şut çektiği için ve topun çıktığı için. Ve dikkat ettiyseniz son taç atışından o top ordan cıkmamıştı, Beşiktaş'lılar yanlış yerden kullandılar.
Büyük ihtimalle kurnazlık yaptılar. Hakem bunuda gormedi ve rakimimiz 4-4-1-1 taktiğiyle sahaya cıktı. Özgür defansın önünde oynadı, Zurita orta sahanın önünde oynarken Nigris'te ilerde yanlız kaldı. Futbolculara gelince;
Ömer yine güven verdi ve büyük bir golü önledi, Nobre'nin kafa vuruşunda. Yine hatasız oynadı. Mehmet Coğum belki bu futbolcunun üzerine çok gidiyoruz, elinden geleni yapmaya calışıyor bir kaç onemli topu kesti. Geçen haftadan daha iyiydi. Ama hatada yapıyor her zaman.
Deumi, yine defansın en iyisiydi, çok iyi topları kesti, ileriye iyi paslar atmaya calıştı ama ileride kimse olmayınca pozisyon oluşmadı. Deumi, en sevdiğim ve beğendiğim futbolcularımızdan biri umarım her zaman bizde oynar. Bu adamın değerini bilmemiz lazım. Deumi'ye her zaman güzel tezahürat edin yanınıza çağırın her maçta. Adam sevildiğini bilsin.
Özgür Bayer bu sefer bir kaç pozisyonda görebildik kendisini ama yinede hata yapmaya devam etti. Güven vermiyor açıkcası.
Metin Tuğlu yine bu maçın en kötülerindendi. Fenerbahçe maçında olduğu gibi Beşiktaş'ın sağ kanattan geldiği ataklar çok tehlikeli oldu. Metin haziı değil ilk 11 için zaten eksiklerimizin düzelmesiyle ilk 11'de şansı biraz zor bulur.
Özgür Yıldırım yine beklenen performansı veremedi.
Uğur bu maçta Fener maçından daha kotü oynadı doğru düzgün ortası bile yoktu top kayıpları oldu. Ekrem'de cok kötüydü sol kanatta bekleneni veremedi. Bu oyuncu forvetin arkasında oynarsa daha verimli olucaktır. Zurita ileriye destegi veremedi ve Nigris'i yanlız bıraktı. Ve maçın son dakikasında tam da düzecek zamanı buldu. Belki düşmeyip kalksaydı oyun durmaz oyunun temposu düşmez ve son saniyelerde gelen bu golü yemezdik.
Nigris elinden geleni yapmaya çalıştı yanlız kaldı. Yanında bir destekçi olması lazımdı. Tek forvetle olmaz bu iş.
Mesut Bakkal'a gelince yine bir kaç hatası oldu hep kontra ataktan çıkmayı planladı, Tek forvetle Beşiktaş defansını yenebilirim diye düşündü. Brezilya'nın dünya kupasında Fransa'ya karşı oynadığı maçta gibi Parreira'nın hatası büyüktü orda ve Brezilya kupadan elenmişti. Bir puana razı bir futbol oynattırdı. Ve oyuna Antepte hiç oynamamış Ali Cansu'u soktu. İleride bundan sonra hiç golümüzün gelmeyeceğini anlamıştık zaten.
Tamam Diawara'yı oyuna sokmadın neden Ali Bayratar'ı ilk 18'e almadın ki. Ali en azından Beşiktaş'a önceden gol atmış bir futbolcu. Son iki haftadan en az iki puan çıkartabilirdik. Ama olmadı.
Eğer haftaya Sivasspor'u deplasmanda yenersek bence bu maçların telafisi olur. Ama o maç çok zor geçecek. Sivasspor çok savasçı bir takım ruhuna sahip şu an. Deplasmanda işimiz cok zor, inşallah kazanırız. Taraftarlar Gaziantepspor'a desteğiniz sonsuz olsun çoğalsın. Sesinizi çıkarın statda. Konuk ekibin bile sesi bizden çok çıkıyor. Bu çok üzücü bir olay.
Ve son iki haftadaki yenilgilere aldanmayın. Tamam o kadar iyi oynamadık ama bu iki yenilgidede şanssızdık. Ve büyük eksikliklerimizin olduğunu unutmayın. Kesinlikle yeni forvetin gelmesi lazım. Ve defansımızdaki eksikliklerde bittiğinde çok iyi bir takım olacağız umarım. Forvet kesinlikle şart yoksa işimiz cok zor. Sol kanadımıza Ergün gelirse biraz daha güvenli olacaktır. Kızıl maç öncesi yeni forvet bu akşam geliyor dedi Lig tv muhabirine. Bilmiyorum doğru mu değil mi. Umarım gelecek maç için hazır olur. Bunlar benim söyleyeceklerim. Gaziantepspor'umuza sahip çıkalım ümitlerimizi kesmeyelim daha 3 hafta oldu. Ama yeni transferlerle inşallah gelirler. Ve eksiklerimizin düzelmesiyle dahada iyi olacağız.

[email protected]