Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından I Maen it Creative Şirketi’ne 810 bin liraya yaptırılan logoyla ilgili tartışmalar sürüyor. Ulusal medyada logonun İnternette yer alan ve 140 TL'ye satılan bir stok fotoğraf ile logo arasındaki benzerliğe dikkat çeken haberlere yer verilirken, bu konu hakkında sessiz kalan MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan sessizliğini bozdu ve ilginç bir tarifle logoyu Günsev İnşaat'ın logosuna benzettiğini söyledi.

LOGOYLA ŞEHRE HUZUR GELMEZ

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, bu logonun neyi simgelediğini merak ettiğini belirterek, "Şehir ismini simgeliyorsa Giresun var. Gaziantep'in bir sürü tarihi ve kültürel simgeleri var. Eski logomuzun suyu mu çıktı? Bu paraya değmez. Kaleyi temsil eden bir logomuz vardı, ondan tamamen mi vazgeçecekler? Logoyla şehre huzur gelmez. Mevcut logomuzda sıkıntı yoktu. Daha büyük sorunlarımız var logoyla imajımız düzelmez" dedi.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Logoyu Günsev inşaatın logosuna benzettiğini söyleyen Taşdoğan, "Başka şeylere de benziyor. Bunlar kısır tartışmalar. Daha ciddi sorunlarımızla ilgilenmemiz gerekir. Şehir olarak ciddi sorunlarımız var. Bu çok tartışmalı bir konu. Bombacıların bir şekilde tamamının yolu buradan geçiyor. Gaziantep trafiğinden şikayet ediyoruz, bu yatırımı onlara yapmamız gerekiyor. Şehrin trafiği allak bullak. Her gelen misafiri gezdirdiğimizde utanıyoruz. Buna rağmen heryeri TEDES'le donattılar. Son 10 yıldır iyi yönetilmiyor. Bunlarla uğraşmamız lazım. Yapılan yolsuzluk varsa da yetkilileri göreve çağırıyoruz. Türk adaleti var" diye konuştu. Meral KINACILAR