Gazetemiz Gaziantep27'nin de gündeme getirdiği ve büyük tepkilerin topladığı günlük ev kiralamaya büyük ceza gelecek. Terör örgütleri ve fuhuş sektörünün tercih ettiği günlük ev kiralamaya kapsamlı denetim geliyor. İçişleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmada günlük ev kiralamalar anlık takibe alınıyor. İnternet sitelerinde yer alan günlük kiralamalar incelemeye tabi tutulacak.

Yerli ve yabancıların kiralamalarına ilişkin araştırma yapılacak. Muhtarlarında yer alacağı çalışma ile canlı bombaların ve fuhuş yapanların kaldıkları yerlere neşter vurulacak. Buna göre Maliye günlük ev kiralamalarını anlık olarak izleyerek bildirimde bulunup bulunmadığını görecek. Kayıtlar anlık olarak emniyete düşecek. Emniyet güçleri ile muhtarlar da süreçte aktif olarak yer alacak.

CEZAİ YAPTIRIM

Star’ın gündeme getirdiği ‘günlük kiralık evler’ ile ilgili çalışmada, ev sahiplerine günlük kiralamalara ilişkin muhtarlara bildirimde bulunmaları konusunda uyarı yapılacak. Evini kiraladığı kişiyle ilgili kimlik bilgilerini bildirmeyenlere cezai yaptırım uygulanacak.

KAYIT ALTINA ALINACAK

Maliye, Türkiye’de günübirlik kiralamalarının en fazla yapıldığı illeri tespit ederek kayıt dışılıkla mücadelede uygulanacak yöntemlerle ilgili yol haritasını belirledi. Buna göre gayriahlaki ilişki, terör saldırıları ve kayıt dışını önlemek amacıyla öncelikli olarak internet sitelerinden verilen günlük ev kiralamalar mercek altına alınacak.

DENETİM YAPILACAK

Günübirlik Konut Kiralamaları Takip ve İzleme Sistemi ile ilanı verilen yerlerin tapu ve vergi bilgileri anlık olarak görülebilecek. Bilgilerde uyuşmazlık yaşanması halinde emniyet birimleri operasyon düzenleyecek. Ayrıca hem Maliye hem de emniyet birimleri sahaya inerek denetimde bulunacak. DHA