Hanifi Şireci, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Hüseyin Aykaç ve Ali Karahoca’ya (ortak girişim grubu) 21.5 Milyon TL’ye satılan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin (Güneydoğubirlik) satış ihalesi resmen iptal edildi. Ortak girişim grubundan Mehmet Durdu Yetkinşekerci, idari mahkemeye dava açacaklarını söyledi.
SATIŞ MAHKEME YOLUNDA
İhalenin iptal kararının kendilerine bildirildiğini belirten Mehmet Durdu Yetkinşekerci, “Bize gelen tebliğatta, ‘gelmediniz ihale iptal edildi’ deniyor. Ayrıca fiyatı yükseltin diyorlar, biz fiyat yükseltmeyeceğimizi söyledik. Tapuya kadar giderken yolda teklif mi alınır Böyle bir yasa var mı? Bir kişi 24 Milyon TL fiyat vermiş, madem öyle o fiyatı veren ihaleye gireydi, ihaleyi alaydı. Bütün yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız ve idari mahkemesine başvuracağız” dedi.
ÜÇÜNCÜ İHALE YAPILMIŞTI
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Sam Mahallesi 1-4 Pafta 3942 parselde bulunan 42.207,62 m2 ve Sam Mahallesi 1-4 pafta 3943 parselde bulunan 26.438,06 m2 alana sahip Güneydoğubirlik’in arsaları üç defa satışa çıktı. İlk ihalede alıcı çıkmayan Güneydoğubirlik’e, ikinci ihalede 11 Milyon 400 Bin TL fiyat verildi. Ancak fiyat muhammen bedelin altında kaldığı için, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın çabalarıyla iptal edildi. Üçüncü ihaleyi ise 21.5 Milyon TL fiyat veren Hanifi Şireci, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Hüseyin Aykaç ve Ali Karahoca (ortak girişim grubu) kazandı. Ancak tapu aşamasında bir başkası 24 Milyon TL fazla fiyat verince ihale iptal edildi.
Hanifi Şireci, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Hüseyin Aykaç ve Ali Karahoca’ya (ortak girişim grubu) 21.5 Milyon TL’ye satılan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin (Güneydoğubirlik) satış ihalesi resmen iptal edildi. Ortak girişim grubundan Mehmet Durdu Yetkinşekerci, idari mahkemeye dava açacaklarını söyledi.SATIŞ MAHKEME YOLUNDAİhalenin iptal kararının kendilerine bildirildiğini belirten Mehmet Durdu Yetkinşekerci, “Bize gelen tebliğatta, ‘gelmediniz ihale iptal edildi’ deniyor. Ayrıca fiyatı yükseltin diyorlar, biz fiyat yükseltmeyeceğimizi söyledik. Tapuya kadar giderken yolda teklif mi alınır Böyle bir yasa var mı? Bir kişi 24 Milyon TL fiyat vermiş, madem öyle o fiyatı veren ihaleye gireydi, ihaleyi alaydı. Bütün yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız ve idari mahkemesine başvuracağız” dedi.ÜÇÜNCÜ İHALE YAPILMIŞTIGaziantep Organize Sanayi Bölgesi Sam Mahallesi 1-4 Pafta 3942 parselde bulunan 42.207,62 m2 ve Sam Mahallesi 1-4 pafta 3943 parselde bulunan 26.438,06 m2 alana sahip Güneydoğubirlik’in arsaları üç defa satışa çıktı. İlk ihalede alıcı çıkmayan Güneydoğubirlik’e, ikinci ihalede 11 Milyon 400 Bin TL fiyat verildi. Ancak fiyat muhammen bedelin altında kaldığı için, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın çabalarıyla iptal edildi. Üçüncü ihaleyi ise 21.5 Milyon TL fiyat veren Hanifi Şireci, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Hüseyin Aykaç ve Ali Karahoca (ortak girişim grubu) kazandı. Ancak tapu aşamasında bir başkası 24 Milyon TL fazla fiyat verince ihale iptal edildi.