Daha önce iki defa satışa çıkarılan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Güneydoğubirlik), önceki gün pazarlık usulü ile 21.5 Milyon TL’ye satıldı. Bir önceki ihalede 11 Milyon TL fiyat verilen Güneydoğubirlik’in, bu defa iki katı fiyata satılmasının nedeni olarak imar değişikliği gösterildi.

ŞİRECİ VE YETKİNŞEKERCİ ALDI

1940 yılında Antepfıstığı ile iştigal için kurulan Güneydoğubirlik, 1968 yılında faaliyet konuları arasına kırmızı biber, kuru üzüm, zeytin ve zeytinyağı yağı ürünlerini ekledi. İlk satışta alıcı çıkmayan, ikinci satışta muhammen bedelin altında fiyat verildiği için satılamayan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Güneydoğubirlik), bir süre önce imar tadilatıyla sanayi alanından ticari alana çevrildi. 68 bin 645, 68 metrekarelik alana sahip Güneydoğubirlik’in, önceki gün pazarlık usulü ile satışı gerçekleşti. Güneydoğubirlik’i 21.5 Milyon TL fiyat veren Hanifi Şireci, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Hüseyin Aykaç ve Ali Karahoca aldı.

MUHAMMEN BEDELİN ALTINDA FİYAT VERİLMİŞTİ

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Sam Mahallesi 1-4 Pafta 3942 parselde bulunan 42.207,62 m2 ve Sam Mahallesi 1-4 pafta 3943 parselde bulunan 26.438,06 m2 alana sahip Güneydoğubirlik’in arsaları bundan önce de iki defa satışa çıkmıştı. İlk ihalede alıcı çıkmayan Güneydoğubirlik’e, ikinci ihalede ise 11 Milyon 400 Bin TL fiyat verilmiş, ancak bu fiyat, muhammen bedelin altında olduğu için satış gerçekleşmemişti. Önceki gün üçüncü defa satışa çıkarılan Güneydoğubirlik’in ihalesine katılım yoğun oldu.

TALEP PATLAMASI OLDU

Güneydoğubirlik’in bir önceki ihaleye göre iki katı fazla fiyata satıldığını, bunun da nedeninin imarda daha önce sanayi alanı olarak geçen Güneydoğubirlik arsalarının, ikinci ihaleden sonra Gaziantep Organize Sanayi Müdürlüğü tarafından ticari alana çevrilmesi olduğunu belirten bazı yetkililer, “Ticari alan olunca buraya ilgi arttı. Talep patlaması yaşandı. Satıştan sonra bile gelip, talip olanlar var” dediler.

SATIŞ İPTAL EDİLMEZ

Güneydoğubirlik yetkilileri, üçüncü satıştan sonra insanların burayla ilgilenmeye başladıklarını ve gerek telefon açarak, gerekse bizzat gelerek satışın iptalini isteyip, kendilerinin talipli olduğunu belirtirken, “Kör ölür, badem gözlü olur. Daha önce biz burayı alın diye insanların ayağına gidiyorduk, ancak kimse ilgilenmiyordu. Şimdi bize gelip, satıştan cayın, biz daha fazla verelim diyorlar. Ancak satış gerçekleşmiştir. Artık dönüş olmaz” iddiasında bulundu.