Güneydoğu Avrupa Spor Yazarları Birliği’nin (Sports Jorurnalist of Southeast Europe) kuruluş bildirgesi, Makedonya’nın Ohrid Şehri’nde imzalandı. İmza töreninin ardından birliğin Birinci Olağan Genel Kurulu da gerçekleştirildi. Türkiye’yi TSYD adına Genel Sekreter Ergun Ata temsil etti.

Dünya Spor Yazarları Derneği’nin (AIPS) Azerbaycan’ın Bakü kentinde yapılan 77. Genel Kurulu’nda Balkan Ülkeleri Spor Yazarları Birliği (BASU) olarak kurulması planlanan oluşumun adının da Ohrid toplantısında, Güneydoğu Avrupa Spor Yazarları Birliği olması kararlaştırıldı.

Sports Jorurnalist of Southeast Europe’un kuruluş bildirgesine, Türkiye, Hırvatistan, Bulgaristan, Makedonya, Karadağ, Yunanistan, Sırbistan ve Bosna Hersek, kurucu üye olarak imza attı.

Türkiye’yi TSYD adına Genel Sekreter Ergun Ata temsil etti. Bölgede bulunan ancak kurucular arasında yer almayan ülkeler, Nisan 2015’de Uruguay’da yapılacak AIPS’in 78. Genel Kurulu’nda, bölgesel birliklerin kendi aralarında yapacakları toplantılarda birliğe üye olabilecekler.

Birliğin dönem başkanlığını, Hırvatistan, Başkan yardımcılıklarını Makedonya, Karabağ ve Yunanistan, Genel Sekreterliği’ni de Bulgaristan temsilcileri yapacak.