Kemik ağrısı her yaşta görülebilir. Ağrının neden kaynaklandığını bilmek ve uzmanların tavsiyelerini uygulamak gerekir. Kemik ağrısının en önemli sebeplerinden biri vücudun aşırı kiloyu kaldıramamasıdır. Ağrıların azalması için hemen kilolardan kurtulun. Bunun yanı sıra spora ağırlık vererek diyeti desteklemek kemiklerin esnemesine ve rahatlamasına neden olur.

Kemik ağrısına ne iyi gelir diye derdine derman arayan insanların bilmesi gereken bir diğer yöntem ise sıcak su kompresidir. Ağrıyan kemik bölgesine uygulandığında ağrıyı hafifleterek hastaya rahat bir nefes aldıracaktır. Kalsiyum ve magnezyum desteği de önemli. Bunlar yumurta, süt ve ürünleri, muz, mantar, mercimek, nohut ve yeşil yapraklı sebzelerden temin edilebilir. D vitaminini vücuttan eksik etmemek gerekir. Şu yöntemleri de deneyebilirsiniz...

SICAK BANYO

Güne acı çekmeden başlamak en iyisi sıcak su banyosu yapmaktır. En iyi terapötik etki için bir fincan deniz tuzu veya magnezyum tuzu ekleyebilirsiniz. Tüm vücudu rahatlatmanın yanı sıra sıcak su, sabah sık sık yaşanan sertliği hafifletir. Ancak banyonun 20 dakikadan fazla olmaması önemlidir.

ISIRGAN OTU

Isırgan otu, yaşlanmada ve bazı hastalıklarda ortaya çıkan eklemlerde kıkırdağın aşınmasını önleyen özelliklere sahiptir. Ayrıca, diüretiktir ve iltihaplı eklemlerde biriken sıvıyı ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Yararları elde etmek için, bu bitkinin infüzyonundan iki bardak içilmesi önerilir.

ZENCEFİL

Ağrıyı, şişmeyi ve iltihaplanmayı azaltabilir. Günde 3 bardak zencefil çayı içilebilir..

ZERDEÇAL

Zerdeçal, kemik darbeleriyle ilişkili semptomların hafifletilmesi için de yararlıdır. Zerdeçalda sarı pigment olan kurkumin, iltihaplanmayı ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. 1 çay kaşığı zerdeçal tozunu 1 fincan süte ekleyin ve düşük ateşte ısıtın. Hızlı bir şekilde iyileşmek için bunu günde iki kez için..

ÖREKOTU YAĞI

Siyah çörekotu tohumları, kemik sağlığı için iyi olan çinko, demir, fosfor gibi hayati besin maddeleri içerir. Kırık alanı günde 2-3 kez çörekotu tohumu yağı ile masaj yapmak, iki hafta boyunca kemik kırığı tedavisinde yardımcı olur..

PAPATYA

Papatya, kemik darbeleriyle ilişkili rahatsızlıklardan büyük ölçüde kurtarmaya yardımcı olabilir. Ağrı giderici özelliklere sahiptir. Bir fincan sıcak suya 1 çorba kaşığı kuru veya taze papatya çiçeği ekleyin. 10 dakika boyunca demleyin, sonra soğumasını bekleyin. Etkilenen bölgeyi yıkamak için bu suyu kullanın..