HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, seçim hükümetinde isminin bakanlar arasında geçmesiyle ilgili olarak, "Şu anda Türkiye'de hiç bir makam ve mevki huzurdan daha önemli değil. Gündemimde bakanlık yok, barış, huzur ve akan kanın durması var" dedi.

Türkiye'nin huzurundan başka bir şey düşünmediğini söyleyen Celal Doğan, "Gündemimde bakanlık yok, barış,huzur ve akan kanın durması var. Türkiye'nin huzurundan başka bir şey düşündüğüm yok. Akan kanın durmasının dışında hiç bir makam ve mevkiyi düşünmek durumunda değiliz. Türkiye'deki bir tek düşündüğüm şey, insanların huzur, barış ve kardeşlik içinde yaşaması. Kafamda bunların dışında bir şey yok. Hiç bir makam ve mevki barış, sevginin önüne geçecek yerler değil. İnanın bakanlıkla ilgilenmiyorum, samimi söylüyorum" diye konuştu. Geçici seçim hükümeti’ne MHP’nin bakan vermemesi nedeniyle en az 6 makamın ‘bağımsız’ olması bekleniyor. Başbakan’ın geçici hükümete alacağı HDP’lilerin ise ılımlı isimlerden seçilmesini isteyeceği belirtiliyor.

DOĞAN'IN DA İSMİ GEÇİYOR

Öte yandan AK Parti; Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları dışarıda tutulduğunda hükümete girecek diğer partilere AB, Bilim ve Sanayi, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Orman ve Su İşleri ile Çevre ve Şehircilik gibi icra gücü daha sınırlı bakanlıkları vermeyi planlıyor. Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da taksime uygun kurumlar olarak düşünülüyor. AK Parti, Ekonomi ve Dışişleri yönetimiyle diğer icracı bakanlıkları ise kesinlikle uhdesinde tutmak istiyor. Başbakan’ın, geçici hükümete alacağı HDP’lilerin de Celal Doğan, Mithat Sancar, Sırrı Süreyya Önder gibi ılımlı isimlerden seçilmesini isteyeceği öğrenildi. HABER MERKEZİ