Şehitkamil Belediye meclis toplantısı Başkan Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. 14 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına, Aydınlar Mahallesi'ndeki bir taşınmazın yeşil alandan çıkarılıp ticari alan yapılacak olmasıyla ilgili CHP'li meclis üyelerinin itirazı damgasını vurdu.

Gündemin 7. maddesi olan Aydınlar Mahallesi pafta 22M-IVb, 22M-IVc, 22MIVd, ada 1227, parsel 157'de kayıtlı taşınmaz ile ilgili Gaziantep 2. İdare Mahkemesi'nin kararı görüşüldü.

GÜNDEMDEN ÇEKİLMİŞTİ

Gündem maddesiyle ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım, "Burası yeşil alandı. Burada şahsın da, belediyenin de hissesi var. Bu gündem maddesi geçmişte, 5 yıl önce bize geldiğinde gündemden çekilmişti. Mahkeme buranın yeşil alan olması yönünde karar vermişti. Aradan 5 yıl geçince burası plansız duruma geldi. Şimdi büyükşehir burası için plan yaparak tekrar gündeme getirdi. Yeşil alanı ticari alan yapacak dersek zan altında kalırız. Bu alanın yeşil alan olarak kalması için bu gündem maddesini tutalım, sizde konuyla ilgili büyükşehir ile görüşün" dedi.

BOŞ DURAN MEKANLAR SIKINTILI MEKANLAR

Rıdvan Fadıloğlu ise, "Benim büyükşehirin yaptığı 5 binlik plana uygun plan yapamam demem mümkün değil. Burası zaten yıllardır işgal edilmiş.Boş duran mekanlar sıkıntılı mekanlar. Sıkıntılı adamlar geliyor. Vicdanıma da sorduğum zaman rahatım. Ayakkabıcılar Sitesi, Küsget'te böyle tanımsız alanlar var. Ne beton yapabiliyorsunuz, ne yeşil alan. Büyükşehir Belediyesi'nin fikrine saygı duyuyorum" dedi.

EŞDEĞER YEŞİL ALAN GÖSTERİLMEMİŞ

Zeynel Güçyetmez ise, bu alanın 10 bin metrekare alan olduğunu, daha önce meclisin bu konuyu reddettiğini belirterek, "Kamu yararı, mekansal planlama ilkelerine uygun değil. Burada eşdeğer yeşil alan gösterilmemiştir. Zaten ilçede yeşil alan sıkıntısı var" dedi.

Fadıloğlu da, "Burası mahkeme kararıyla plansıza döndü. Plan yapılması gerekiyor" dedi.

Gündem maddesi CHP'li meclis üyelerinin ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

KÖY HİZMETLERİNİN YERİ NE OLDU?

Hurşit Yıldırım meclis sonunda Köy Hizmetlerinin yerini gündeme getirdi. Yıldırım, "Sabah oradan geçerken Babacan yapıya ait diye bir yazı gördüm. Buradan elde edilecek gelir eğitime harcanacaktı ne oldu?" dedi. Fadıloğlu da, "Bu alan parseldi, 4'ü satıldı. Buradan elde edilen gelir Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarılacak. Bu konuyla ilgili Vali Bey'le de görüştüm. Bu paranın başka yere gitmesi mümkün değil. Çünkü böyle bir şart koşuldu. Eski mahallelerde okul yeri ile ilgili sıkıntı var. Ruhsatı olmayan 5 okul yerini mühürledik. Ki düzgün inşaat yapılsın diye" dedi.

ZİMMET ÇIKMADI

Gündem maddelerine geçilmeden söz alan Rıdvan Fadıloğlu, sayıştayın inceleme raporuyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Fadıloğlu, "4 konuda ufak eksikliklerimiz olduğu görüldü. Emlak, tahahhuk gibi konularda bazı ufak tefek hatalar olmuş. Allah'a şükür sayıştay denetiminde bir tek şansa ait zimmet çıkmadı. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. 4 tane ufak hata var. Bu kadar kusur kadı kızındada olur" dedi.

BATAL'A BAL ORMANI

Fadıloğlu 10 Kasım'da Batal köyünü ağaçlandıracaklarını belirterek, "Arıcılığa destek için Bal ormanı yapacağız" dedi. Meral KINACILAR