* Gaziantep'te Odalar da kendilerine göre derebeylik kurmuş. Kimseyle görüşmüyorlar. Esnaf odaları da öyle. Burada ağalık sistemi yaşanıyor. Odalarda, borsalarda, sendikalarda sanki krallık var. Esnaf ölüyor mu, vatandaş ölüyor mu, kim tefeciye düştü, hiç kimsenin umurunda değil.

*Valilerin millete kapılarını açması gerek. Valinin özel kalem müdürünü geçemiyorsun. Bu konuyu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Abdulhamit Gül Bey'e de söyleyeceğim. Sen milletin valisi'sin. Hani Cumhurbaşkanımız, 'Valilerimiz millete kapısını sonuna kadar açacak' diyordu.

*Tıpkı Vali gibi Fatma Şahin'in de özel kalemini geçemiyorsun. Fatma hanımdan randevu istiyoruz vermiyor. Vatandaşın başkanı olması gerekiyor ama sadece AK Partinin başkanlığını yapıyor. Fatma hanım hala bakanlıktan aşağı inmedi. Bakan gibi davranıyor, bu olmaz. Sen Gaziantep'in belediye başkanısın. Bundan sonra görüşmek istese bile biz görüşmeyeceğiz.

ÖYLE BİR KONUŞTU Kİ..

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı İhsan Kaya, Gazetemizi ziyaretinde gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Gazinatep'in iyi yönetilmediğini söyleyen ve Vali ile Büyükşehir belediye başkanını eleştiren İhsan Kaya, bu arada Odalara da çatarak, esnafın ve iş adamlarının durumlarıyla hiç ilgilenmediklerini iddia etti. Bu seçimleri haysiyet seçimleri olarak gördüklerini belirten Kaya, terör olaylarını lanetlerken, güvenlikle ilgili de yetkilileri göreve çağırdı. Daha önce de Gaziantep'te bombadan dolayı vatandaşlarımızın katledildiğini hatırlatan İhsan Kaya, "Bu canlı bombalar Ankara'ya nasıl gidiyor? Biz bunlardan ders almayacak mıyız?" dedi.

BBP Partisi Gaziantep Milletvekili Adayları İhsan Kaya, Metin Demirçubuk,Yılmaz Özkan, İsmail Kaya, Sadullah Öküzcü, Muhammed Özcan Gazetemizi ziyaret ederek Ökkeş Özekşi ile gündem, seçim çalışmaları ve son günlerde tırmanan terör olaylarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

SEÇİM OTOBÜSÜNÜN SESİNİ KESTİK

Terör olaylarını kınadıklarını, bunu yapanları, bunun arkasında olanları, buna estek verenleri lanetlediklerini belirten İhsan Kaya, "Çünkü bundan ızdırap çekmiş bir partiyiz. Nasıl polislerimizi, askerlerimiz şehit olduğunda nasıl onları lanetliyorsak, Ankara'daki vatandaşlarımızı da katledenleri lanetliyoruz. Kim olursa olsun, ucu kime dayanırsa dayansın bunu kınıyoruz. Duyduğumuz ilk anda seçim otobüsümüzün sesini kestik, otoparka çektik, yeni çıkardık" dedi.

BİZDE ORADAN GEÇEBİLİRDİK

Teröre karşı dik durulması gerektiğini söyleyen İhsan Kaya, "2009'da genel başkanımız suikaste kurban gittiğinde CHP, DSP diğer siyasi partiler seçim otobüslerinin anahtarını seçim büromuza getirerek bırakmışlardı. O zaman duyarlılık göstermişlerdi. Bunu yapmayan partiler de olmuştu. Tüm siyasi partiler aradılar. Ben yok dedim. Hatta seçim bürosunun önüne araba getiren oldu. Onlar yaptı diye değil teröre karşı dik duruşumuzun olması lazım. Bizde geçebilirdik oradan, herkes geçebilirdi. O yüzden biz terörü lanetliyoruz" dedi.

VALİ, EMNİYET MÜDÜRÜNÜN

GÖREVİNİ YAPMASINI İSTİYORUM

Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren iki canlı bombanın ayrı araçlarla Gaziantep’ten gittikleri yönündeki iddiaları da değerlendiren İhsan Kaya, Gaziantep'in güvenliği ile ilgili yetkileri göreve çağırdı. İhsan Kaya, "Ben öncelikle Gaziantep Valisi'nin görevini yapmasını istiyorum. Emniyet müdürünün görevini yapmasını istiyorum. Devletin bekası için millet için ne gerekiyorsa onları yapmasını istiyoruz. Şahsi bir şey istemiyoruz. Millet için herkesin görevini yapmasını istiyoruz. Bu milletin rahatını, huzurunu korumalarını, sınırlarımızı yol geçen hanından kurtarmalarını istiyoruz. Bizim başka bir beklentimiz yok. Sınırlarımız yol geçen hanı olmuş, ellerini kollarını sallayarak canlı bombalar da Gaziantep'ten gidiyor" dedi.

DERS ALMAYACAK MIYIZ?

Daha önce de Gaziantep'te bombadan dolayı vatandaşlarımızın katledildiğini hatırlatan İhsan Kaya, "Gaziantep'in istihbaratı, emniyeti, valisi, kaymakamı kim görevliyse bunların bir oturup düşünmesi ve karar vermesi lazım. Öncelikle sanayici şehri, ülke ekonomisinin lokotomitif şehri niye kötü anılıyor? Gaziantep buna layık değil. Gaziantep'i yönetenlerin görevlerini en iyi şekilde yapması lazım. Şimdi istihbarat teşkilatımız var mı yok mu bilmiyoruz. Olsa bunlar olur mu? Gaziantep'in istihbaratı olsa bu canlı bombalar Ankara'ya gider mi? Biz bunlardan ders almayacak mıyız? İstihbaratta çalışanları trafiğe vererek veya görevinden uzaklaştırırsan, istihbaratçı olmayan adamları istihbaratçı yaparsan halin ne olur?" dedi.

HERKES HALİNDEN MEMNUN

Devletin Gaziantep'e bir yatırımı olmadığını, olan yatırımın da birilerine peşkeş çekildiğini, satıldığını iddia eden İhsan Kaya, "Gaziantep sanayide en büyük şehirlerden biri, gazi şehir, marka şehir diyoruz ama icraata geldiğiniz zaman bir şey yok. İşte eğitime baktığınız zaman 79. sıradayız. Yani her konuda gerideyiz. Sanayicilerimiz, esnaflarımız kan ağlıyor. Ancak Gaziantep'te herkes halinden memnun. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın gibi bir hale giriyorlar. Ben onlara buradan söylüyorum. Gaziantep'te huzursuzluk olursa kendileri de rahat edemez, rahat yaşayamaz" dedi.

SANAYİCİLERDEN ŞAHSİ BİR BEKLENTİMİZ YOK

Siyaseti insanlara hizmet için, Gaziantep ve ülkenin kalkınması için yaptıklarını söyleyen İhsan Kaya, "Biz sanayici kesiminden randevu istiyoruz. Kendilerinden birşey istemiyoruz. Randevuyu sanayicinin derdini dinlemek için istiyoruz. Niçin dolaşıyoruz. Belki kendilerinin söyleyemediği bir şeyler olur da biz dile getirebilir miyiz diye randevu istiyoruz. Biz insanların rahat yaşaması için Gaziantep'in kalkınması için siyaset yapıyoruz. Yoksa bizim siyaset yapmamızın bir anlamı yok. Biz siyaset yapmayabiliriz. Çoluk çocuğumuzun nafakasıyla bu siyaseti yapıyoruz. Gazianteplilerin Gaziantep'e sahip çıkması gerek" dedi.

GAZİANTEPLİ BAKANIMIZ OLSUN

Siyasi partilerin adaylarının, bakanlarının Gaziantepli olmasını isteyen İhsan Kaya, "Gaziantepli bakanımız olsun, Gaziantep'e yatırım yapsın. Gaziantep'e bu bakanlar ne yapmışlar? Bulvar ve caddelere isimleri veriliyor. Bir yıl sonra yeniden değiştiriliyor. Yazık değil mi bu milletin parasına. Doğmamış yetimin hakkına. Biz buna karşıyız" dedi.

ODALARDA AĞALIK SİSTEMİNE SON VERİLMELİ

Oda başkanlarının holding olmaktan kurtulması gerektiğini, esnafın, sanayicinin dertleriyle dertlenmesi gerektiğini dile getiren Kaya, "Esnaf odaları olsun, diğer odalar olsun. Yani artık ağalık sistemine son verilmesi gerek. Burada ağalık sistemi yaşanıyor. Odalarda, borsalarda, sendikalarda sanki krallık var. Esnaf ölüyor mu, vatandaş ölüyor mu, kim istifa etti, kim tefeciye düştü, hiç kimsenin umurunda değil. Çöreklenmişler. Ben onlara da sesleniyorum. Yarın onlara da sıra gelecek. Eğer bu ülkeye bu Gaziantep'e sahip çıkmazlarsa yarın sıra onlara da gelecek. Herkesin Gaziantep'e sahip çıkması lazım. Biz sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak, vatanımıza milletimize?" diye konuştu.

SAFIMIZ DA BELLİ OLMAZ MI?

Seçimleri bir haysiyet seçimi olarak gördüklerini dile getiren Kaya, "Bizim kimseyle alıp veremediğimiz bir şey yok. Seçimleri biz bir haysiyet seçimi olarak görüyoruz. Nasıl Hz. İbrahim'i ateşe attıklarında karınca su taşıyordu. Nereye gidiyorsun diye sorduklarında su götürüyorum dedi. Senin suyunla ne olacak? dendiğinde, safımız da belli olmaz mı? dedi. Bizde safımızı belli etmek için haysiyet seçimine giriyoruz" dedi.

ALLAH'A CAN BORCUMUZ VAR

'BBP olsaydı 1 Kasım seçimleri olmazdı' diyen Kaya, "Eğer önemli olan devletse, milletse BBP her türlü fedakarlığı yapar. Daha önce de yaptı. Bizim TBBM'de olmamız hem AKP'nin hem de MHP'nin ayaklarının yere basmasını sağlayacak, doğru politika üretmesini sağlayacak. Kimseden bir korkumuz yok, bir Allah'a can borcumuz var. Millete hizmet borcumuz var. Millet yetki verirse o hizmeti yaparız. Yetki vermezse de canları sağolsun. Milletimize küsmüyoruz. Bizi sevdikleri kadar oy verseler yeter bize. Biz bunun için varız. Biz bunun için siyaset yapıyoruz, bunun için varız. Kimseye diyet borcumuz yok. Kimseden bir beklentimiz de yok. Bu niyet içinde sonuna kadar gideceğiz, çalışacağız. Biz güçlünün değil hep mağdurun, mazlumun yanında yer aldık, almaya da devam edeceğiz" dedi.

BİZİM SLOGANIMIZI KULLANIYORLAR

Seçim beyannamelerinin ve sloganlarının başka partiler tarafından kullanıldığını iddia eden Kaya, bundan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Kaya şunları dile getirdi:"10 yıl önce, 'Önce Türkiye Öncü Türkiye' sloganını kullandık. Şimdi CHP kullanıyor, biz bundan memnun oluyoruz, seviniyoruz. Seçim beyannamemizde ne vaat etmişsek, tüm siyasi partiler bizim vaatlerimizi kullanıyor. Ne mutlu bize ki doğru yoldayız. Bundan güzel bir şey olabilir mi? Her vatandaşa konut vaat etmiştik, şimdi onlarda vaad ediyor. Asgari ücreti 1500 lira demişiz onlarda vaat ediyor. Okul servisleriyle ilgili vaadimizi kullanıyorlar. Öğle yemeklerini öğrenciler ücretsiz yiyecek demişiz. Askere gidenlerin ailelerine askeri ücret verilmesini vaat etmiştik. Bunlar bizim seçim vaatlerimizde var. Bundan mutluluk duyuyoruz. İktidar olmaya ne gerek var, bunlar yapılırsa yeter. Bizim amacımız bunların yapılması. Yoksa başka siyasi partilerde siyaset yapardık."

SEN MİLLETİN VALİSİSİN

Valilerin millete kapılarını açması gerektiğini de söyleyen Kaya, şunları söyledi:"Valinin özel kalem müdürünü geçemiyorsun. Bu konuyu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Abdulhamit Gül Bey'e de söyleyeceğim. Ne yani krallık mı? Sen milletin valisisin. Milletin parasıyla orada oturuyorsun. Hani Cumhurbaşkanımız, 'Valilerimiz millete kapısını sonuna kadar açacak' diyordu. Valilerin millete kapısını açmasını bekliyorum. Herkese, tüm siyasi partilere, burada yaşayan herkese eşit davranmasını istiyorum, herkesle birlikte olmasını bekliyorum."

İHALE BEKLENTİMİZ YOK

Parti olarak bugüne kadar gelen valilerle, emniyet müdürleriyle, belediye başkanlarıyla gayet iyi olduklarını ifade eden Kaya, "Bu valiye kadar geçmiş valilerle çok iyiydik. Bir de Fatma hanım hariç. Fatma hanım daha bakan, hala bakanlıktan aşağı inmedi. Bakan gibi davranıyor, bu olmaz. Sen Gaziantep'in belediye başkanısın. Sen belediye başkanlığı görevini yapacaksın. Diğer ilçe belediye başkanlarıyla ilişkilerimiz iyi. Bizim kimseden bir beklentimizde yok. İhale iş beklentimiz yok. Biz doğru yaparlarsa onlara teşekkür ederiz. Allah razı olsun deriz. Gaziantep için taşı taş üstüne koyandan Allah razı olsun deriz. Bizim bir beklentimiz varsa da yapmasınlar bizim öyle bir beklentimiz yok. Biz buraya gelenlerin Gaziantepe hizmet etmelerini bekliyoruz. Çünkü onun için varlar, onun için buraya gelmişler" dedi.

VALİLER MİLLETİN VALİSİ OLMALI

Bürokraside herkesin görevini yapması gerektiğini belirten Kaya, iktidar partisinin de iktidar partisi gibi davranması lazım diyerek şöyle konuştu:"Yani valilerin il başkanı olmaması lazım. Valiler milletin, Gaziantep'in Valisi olmalı, Hatay'ın, Kilis'in valisi olmalı. Bir siyasi partinin il başkanı gibi davranmasından rahatsızlık duyuyoruz. Herkes görevini yapacak, silyasetçi siyasetçiliğini, sanayici sanayiciliğini, emniyet müdürü, istihbarat müdürü kendi görevini, hükümet kendi görevini yapacak. Herkes birbirinin görevine karışmadan, herkes görevini yaptığı zaman ülkemize hiçbir şey olmaz. Biz bakıyoruz vali siyasi partilere karışıyor. Ülke mayın tarlası gibi olmuş, devletin her yerinde bomba patlıyor. Sağ ile sol ile uğraşacağına, vatandaşın güvenliğini koru. Hakimler, savcılar var. Suçlu varsa adalete hesabını versin. Biz herkesin görevini yapmasını istiyoruz" dedi.