Gaziantep’in ileriki yıllarda su sıkıntısı yaşamaması için başlattığı “Düzbağ İçmesuyu” projesi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı bir toplantıda ele alındı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katıldığı, Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığında düzenlenen toplantıda Gaziantep’in su ve çevre sorunları ile bu konulara uzun vadede çözüm getirecek projeler görüşüldü.

EROĞLU'NA BRİFİNG VERİLDİ

Gaziantep’in uzun vadede su ihtiyacını çözerek, cazibeli iletim sayesinde enerji maliyetlerini ortadan kaldıracak, şehri kaliteli suya kavuşturacak Düzbağ İçmesuyu temini projesi ayrı bir oturumda ele alındı. Toplantıya DSİ Genel Müdürlüğü geniş katılım sağladı. Öte yandan toplantıda; GASKİ tarafından yürütülen ‘İsale Hattı Uygulama Projesi’nin geldiği aşama hakkında Bakan Eroğlu’na brifing de verildi.

SU KAYNAKLARI ELE ALINDI

Gaziantep’in mevcut su kaynaklarının da ele alındığı toplantıda; Kartalkaya Barajından yapılan sulamanın kapalı sisteme çevrilerek su kayıplarının azaltılması konusundaki GASKİ’nin önerisi DSİ tarafından incelenmek üzere kayıt altına alındı. Bu arada, Gaziantep’te yürütülen projeler genel olarak görüşüldükten sonra; Nizip Çayı ıslahı özel olarak ele alındı. Bu konuda DSİ ve GASKİ’nin bugüne kadar yapmış olduğu etütler ve çalışmalar konusunda Bakan’a bilgi verildi.

KİMLER KATILDI

Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Çevre ve Şehircilik Uygulama/Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karpuzcu ve DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı. BÜLTEN