Kazanmanın çok önemli olduğunu belirten Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Bizim takımın ligin tecrübesiz takımlarından olduğunu düşünüyorum. Gün geçtikçe tecrübeleniyorlar. Bu da bizim için olumlu bir durum” dedi.

Galip geldikleri için mutlu olduklarını söyleyen Buruk, ”Öncelikle tabii ki kazanmak bugün çok önemliydi. Kazandığımız için çok mutluyuz. Maçın başından sonuna kadar belki iki takım için de yüksek topların, hava toplarının, mücadelenin olduğu bir oyun oldu. İki takım da bir birine baskı yapmaya çalıştı.”

DURAN TOPTAN İKİ GOL BULDUK

Çok iyi bir oyun çıkmadı ortaya. Duran toplar belki sonucu belirleyecekti. Rakibimizin son haftalarda duran toplarda attığı golleri biliyorduk. Bu hafta buna çok çalıştık. Belki de rakibimizi kendi silahıyla vurduk desek daha doğru olur. Duran iki toptan golü bulduk.

BU HAFTA ÇOK ÖNEMLİYDİ

İnanılmaz bir mücadele vardı. Genel oyun içinde iki takıma da baktığınızda 0-0 iken her iki takım da bir birine çok fazla üstünlük sağlayamadı. 1-0’dan sonra biraz daha hızlı hücum yapabilsek ikinci golü daha erken bulabilirdik. Bunları çok iyi yapamadık. 2-0’dan sonra 3-0’a çevirebilirdik ama gerçekten bu hafta çok önemliydi.

LİGİN AZ TANIYAN OYUNCULARLA OYNUYORUZ

Bundan sonraki haftaların daha iyi olacağını söyleyen Buruk, “Bizim alt taraftan uzaklaşma, çok yakın değildik ama tamamen o çizgiyi kaldırmak, 7’incilik için ligde mücadele verme maçıydı. Bunu başardık. Oyuncularıma iyi niyetlerinden, çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizim takımın ligin tecrübesiz takımlarından olduğunu düşünüyorum. Gün geçtikçe tecrübeleniyorlar. Bu da bizim için olumlu bir durum. Bundan sonraki haftalar bizim için daha iyi olacak. Dediğim gibi bu sene tamamen değişmiş, genç, yeni oyuncularla ve ligi az tanıyan oyuncularla bir sezon geçiriyoruz. Bugün bu anlamda bizim için çok önemli bir adımdı” diye konuştu.