Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 21.si düzenlenen Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali’nde Gaziantep rüzgarı esti. Toplam 3 gün süren festivalde Gaziantep Elbeyliler Halkoyunları Derneği Gaziantep yöresine ait halkoyunları gösterileriyle festivale katılanları adeta büyüledi.

KKTC, Giresun, Trabzon, Elazığ, Gaziantep ve Gümüşhane yörelerinin gösterilerinin sergilendiği festivalde oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı.

Daha önce Ankara’da yapılan festivalde kendi yöremize ait gelenek ve göreneklerimizi yansıtan oyunları farklı kültürlerle birleştiren Gaziantep Elbeyliler Halkoyunları Derneği yine Gümüşhane’de de farkını ortaya koyarak Gaziantep ezgilerini festivale katılanlara gösterdi.

AMACIMIZ GAZİANTEP’İN SESİNİ DUYURMAK

3 gün boyunca Gaziantep’in yöresel halkoyunlarını tanıtmak için büyük çaba sarfettiklerini ifade eden Elbeyliler Derneği Folklör Hocası Mehmet Ali Kuş; “ Büyük bir özveriyle bu festivalde başarılı bir şekilde boy gösterdik. Önemli olan Gaziantep’in her alanda tanıtımı. Hiç bir maddi ve manevi destek görmeden kendi imkanlarımızla bu işi götürmeye çalışıyoruz. Amacımız gençleri toplumda güzel işlerle ön plana çıkarabilmek ve Gaziantep’in sesini biraz daha duyurmak.” dedi.

Festivalin ardından Elbeyliler Derneği Hocası Mehmet Ali Kuş’a katılımlarından dolayı Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından teşekkür plaketi verildi. ALİ BUDAK