Kilis'te IŞİD'in açtığı ateşle şehit düşen Gaziantepli jandarma Astsubay Mehmet Yalçın Nane son yolculuğuna asker selamıyla uğurlandı.. 20 gün sonra baba olması beklenen Nane’in, hamile eşi Seher Nane ise törende ayakta durmakta zorlandı. Düzenlenen askeri tören sonrasında taziyeleri kabul eden şehit ailesi gözyaşlarını tutamadı.

İLK TÖREN TUGAY'DA

Suriye sınırında terör örgütü DAEŞ kontrolündeki bölgeden açılan ateşle şehit olan astsubay Yalçın Nane için Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında tören düzenlendi. Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundan alınan şehit Nane'nin cenazesi, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına getirildi. Silah arkadaşlarının omuzlarında Türk bayrağı örtülü tabutla tören alanına getirilen şehit için saygı duruşunda bulunuldu. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Yarbay Cenk Öztürk, birliği adına konuşma yaptı

BİZİ YILDIRAMAYACAKLAR

Silah arkadaşının en yüksek mevki şehitlik mertebesine ulaştığını belirten Öztürk, "Sen rahat uyu. Bu kutsal mücadeleyi bıraktığın yerden aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğimizden emin olabilirsin. Bu insanlık dışı saldırılar bizi asla yıldırmayacak" dedi. Şehidin naaşı, dua edilmesinin ardından cenaze namazının kılınacağı Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi'ne götürüldü.

CAMİDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit Nane'nin cenazesi, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki törenin ardından Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi'ne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında, şehidin yaklaşık 20 gün sonra doğum yapacağı belirtilen eşi Seher ve teyzesi Zeliha Nane gözyaşı döktü.

Törene katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Seher Nane'yi teselli etmeye çalıştı. Zeliha Nane ise "İki askerim daha var, onlar da vatana kurban olsun" diyerek ağıtlar yaktı. Diğer şehit yakınları da tören sırasında tabuta sarıldı, terörü lanetledi. Amca Mustafa Nane, yeğeninin kepini elinden bırakmadı. Cenaze namazının ardından askerlerin omzunda top arabasına kadar taşınan şehidin cenazesi, Arıl Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

BAKAN DA KATILDI

Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül , Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, MHP Gaziantep Milletvekilleri Ümit Özdağ ve Ertuğrul Tolga Orhan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehit Astsubay Nane'nin eşi Seher ile yakınları ve vatandaşlar katıldı.

ACILI AİLEYİ KOMUTANLAR TESELLİ ETTİ

Törende gözyaşları döken şehit Astsubay Nane'nin ailesini komutanlar teselli etti. Törene katılan Orgeneral Hulusi Akar, Nane ailesi ile yakından ilgilenirken, aileye başsağlığı diledi. Tören, İl Müftüsü Ahmet Çelik'in dua ettirmesinin ardından sona erdi.

TEYZESİ BÜYÜTMÜŞ

Hayatını bir yıl önce Seher Nane ile birleştiren şehidin, 3 yaşındayken annesini kaybettiği, babasının ise bir süre sonra teyzesi Zeliha Nane ile evlendiği öğrenildi. Teyzesinin büyüttüğü Yalçın Nane'nin, geçen yıl babasını kaybettiği belirtildi. Asker olmayı küçük yaşlardan itibaren çok istediği bildirilen şehit Nane'nin, astsubaylığı üçüncü denemesinde kazandığı ortaya çıktı. Üç yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet eden şehit Nane, memleketi Gaziantep'te görev yapıyordu.

YERLİKAYA’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Vali Ali Yerlikaya, 23 Temmuz 2015 Perşembe günü Kilis’in Elbeyli İlçesiyle Suriye sınırında 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna Suriye tarafından DAEŞ terör örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olan Astsb.Kd.Çvş. Mehmet Yalçın Nane için başsağlığı mesajı yayınladı. Vali Yerlikaya mesajında, “Ülkemizin ve aziz milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik bu saldırıya, kahraman ordumuz tarafından en ağır şekilde karşılık verilmiş ve bundan sonra da aynı şekilde karşılık verilecektir” dedi. Yerlikaya mesajını şöyle sürdürdü: “Tüm dünya bilmelidir ki bu aziz vatan ve ay yıldızlı bayrak, Türk Milletinin en kutsal değerleri olarak varlığından hiçbir ödün vermeden, canımız pahasına sonsuza dek savunulmaya devam edilecektir. Meydana gelen olayda yaralanan askerlerimize acil şifalar temennisiyle, Gazi şehrimizin evladı Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane’ye Yüce Allah’tan rahmet, aziz milletimiz ile kederli şehit ailemize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Aziz Milletimizin başı sağolsun.” AA