AK Parti milletvekili adayları ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le partisinin İslahiye İlçe Başkanlığındaki bayramlaşma programına katılan Abdulhamit Gül, Suriye’de yaşanan iç savaşa değindi.

Yaşanan iç savaşla bir ülkenin nasıl yok olduğunun gözler önüne serildiğine işaret eden Gül, Türkiye'deki istikrarın bozulmasını isteyenlerin olduğunu söyledi.

Gül, şöyle konuştu:"Suriye'nin gidecek bir Türkiye'si var. Irak’ın gidecek bir Türkiye'si var. Ama 78 milyon eğer bir ve beraber olmazsak bizim cesetlerimiz mi kıyıya vursun? Allah korusun, Türkiye bütün dünyadaki mazlumlara kucak açan, anne şefkatiyle bir Anadolu coğrafyasıdır. İşte bunu çekemeyenler var. İşte bu aziz milletin birliğini, beraberliğini çekemeyeler var. 'Nasıl olur da bayramda huzur içinde kardeşçe kutlarlar, Türkiye nasıl olur da prangalardan kurtulur, dünyada söz sahibi olur', diye çekemeyenler var. 'AK Parti iktidarına son verelim. Türkiye, merkez olmaktan çıksın. Türkiye’yi kendi sorunlarıyla uğraştıralım' dediler." (AA)