AK Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Bölge Adliye ve İstinaf mahkemeleriyle birlikte Yargıtay'ın Gaziantep'e gelmiş olacağını söyledi. Ökkeş Özekşi ile Haftaya Bakış'taki değerlendirme hakkında konuşan Abdülhamit Gül, "bölge Adliye Mahkemeleri Türkiye genelinde toplamda 7 şehirde kurulacak olması ve bunlardan birisinin de Gaziantep olması kentin artık yargı alanında bölgenin merkez şehri konumuna gelmesini sağlayacak. Böylece bazı dosyalar Yargıtay yerine doğrudan Bölge Adliye Mahkemelerine gelecek"dedi.

Bu mahkemeler nedeniyle Gaziantep'e hakim ve savcı sayısının da artacağını belirten Abdülhamit Gül, "sadece şu anda mevcut hakim v esavcı kadrosuna ek olarak 133 hakim, 34 savcı eklenecek. Buna paralel Gaziantep'e dava için gelecek insanları da düşünecek olursak, bunun kenti ekonomik v esosyal olarak girdisi hayli fazla olacaktır"dedi.

ÖZEKŞİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Abdülhamit Gül, bu yönde "Haftaya Bakış" köşesinde değerlendirme yapan Ökkeş Özekşi'ye teşekkür ederek "sizin Gaziantep'in sorunlarını dile getirmenizi memnuniyetle karşılıyoruz. Karşılıklı olarak Gaziantep'in menfaatlerini koruyacağımız gibi, ayrıca sorunlar varsa onları çözmeye çalışacağımızın bilinmesini istiyorum"diye konuştu. Özekşi ise, "elbette bizler sorunları dile getirir, çözümler üretir, sizlerin dikkatine sunarız. Ama sizlerin duyarlı davranması bizleri umutlandırıyor"dedi.