Türkiye Gençlik Vakfı Gaziantep Şubesi (TÜGEV) tarafından Şirehan Otel’de düzenlenen iftar yemeğine katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gençlere seslendi.

Tarihi İpekyolu’nun en büyük kervansaray oteli olma özelliğiyle yerli ve yabancıların büyük ilgisini çeken Şirehan Otel Ramazan ayı nedeniyle her gün yüzlerce konuğu ağırlamaya devam ederken son olarakta Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) iftar yemeğine gençleri ağırladı.

Türkiye Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar, Canan Candemir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TÜGVA Gaziantep İl temsilcisi Burak Kızılelma ile çok sayıda davetli katıldı.

TÜGVA Gaziantep İl temsilcisi Burak Kızılelma Türkiye genelinde yürütülen çalışmalar ile Gaziantep’te gerçekleştirdikleri hizmetler hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin geleceği için gençliğin önemine dikkat çeken Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya gençliğin dünya standartlarında yetişmesi için üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini belirterek TÜGVA Gaziantep İl teşkilatına düzenlenen organizasyondan dolayı teşekkür etti.

3 GÜN DAYANAMADILAR

Şihehan Otel’de TÜGVA tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül Avrupa Birliğini eleştirerek, Türkiye için 3 bin yıl sonra AB’ye girer diyenlerin 3 günde dağıldığını ifade etti. Bundan sonra Türkiye’ye laf söyleyenlerin 2 defa düşünmesi gerektiğini belirten Gül, “Türkiye’ye ayar vermeye çalışanlar, 3 bin yılında ancak girersiniz diyenler 3 gün sonra birlik dağılma noktasına geldi. Bundan sonra Türkiye’ye laf söyleyenlerin 2 defa 10 defa düşünmesi gerekir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a manşetten vuranlar, laf söyleyenler yüz defa düşünsün aklını başına alsın. Kimse Türkiye’yi kendi meselelerine alet etmesin. Kimse Türkiye’nin geleceğiyle oynamaya kalkmasın.

Bizim Avrupa Birliği perspektifimiz devam etmektedir. Bizim değil Avrupa Birliğinin bize ihtiyacı vardır. Son yaşanan gelişmelerde Türkiye’nin doğru yolda olduğunu göstermektedir. Umarız AB liderleri bu gelişmelerden ders alır birliği aklıselim yönetirler 2 yüz 3 yüz Suriyeliyi alan Avrupalılar biz bunlara nasıl bakarız diyor bu şehir 3 yüz 50 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor” dedi. Son dönemlerde özellikle lise gençliğine yönelik faaliyetleri kastederek gençliğin siyasi emellere alet edilemeyeceğini de sözlerine ekleyen Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül “Bizim gençlerimizi kimse kötü düşüncelerine alet etmesin. Hiç kimse bu güzel gençliği, lise gençliği, üniversite gençliğini siyasi emellerine alet etmesin. Sırf hükumete karşı oldukları için bizim bu gençlerimizi kullanmasın, bizim bu güzel milli değerlere önem veren gençlerimiz buna izin vermez” dedi.

AK SÜTTE AK KILI GÖRECEK FERASETE SAHİP OLMALIYIZ

Birçok yerde Gaziantep modelinin gündeme geldiğini ve örnek gösterildiğini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de gençlerle bir arada olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Türkiye Gençlik Vakfı çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Gençlik bizim geleceğimiz. Geleceğimizi nasıl imar edeceğimiz sorusunun cevabı gençliğimizin dünyaya nasıl baktığı ve geleceği nasıl şekillendireceğiz sorusu gençliğimizin nasıl yetiştirildiğiyle direkt orantılıdır. İki çocuk annesi olarak bir anne gözü ile baktığımızda aslında işimiz hem çok kolay, hem çok zor. İstikametinizi iyi iyi belirlediğiniz zaman rüzgâr nereden gelirse gelsin bizi çok etkilemez. Onun için istikametimizi çok iyi belirlememiz lazım.

Ramazan ayı Kuran-ı Kerimin indirildiği bir aydır. İyiyi kötüden, yanlışı doğrudan ayırt eden ve bizi kurtuluşa götüren bir ay olduğunu ilahi mesajını alıp özümsediğimiz zaman istikametimiz çok belli. O yüzden öz güven içerisinde Türkiye Gençlik Vakfının misyonuna ve vizyonuna uygun olarak önce kendimize güveneceğiz, kendi tarihimize güveneceğiz, kendi medeniyetimize güveneceğiz. Kendi geçmişimizin, şanlı tarihimizin, kendi kültürümüzün bize verdiği ruhla, heyecanla geleceğimizi inşa edeceğiz.

Gelenekten geleceğe giden yolculukta siz bizim için çok önemlisiniz. STK vakfılar ve hem bir araya gelme ve hem bu misyonu devam ettirme ve geleceği planlama açısından çok önemli bir ihtiyaç gideriyorlar. Bizde Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak arkadaşlarımızla birlikte hem gençliğimizin her konuda, eğitimde, sağlıkta, sosyal alanda, kültür faaliyetlerinde daha güçlü bir şekilde yarınlara hazırlanması için gençliğimizi merkezimize alıyoruz. Gençliğimizden dolayı gelen bütün talepleri yerine getirmek için büyük gayret gösteriyoruz.

Bir kardeşiniz olarak sizden istirhamım özellikle üstadın söylediği “Ak sütte ak kılı görecek ferasete ve erdeme ulaşabilmemiz için önce kendimizi bir hesaba çekmemiz gerekiyor. Önce bu zorluklara rağmen bunu nasıl yeneceğimizi çok iyi özümsememiz gerekiyor. Aklımızı kullanmamı gerekiyor. Tek başına akıl yetmiyor vicdanımızı kullanmamız gerekiyor.

Bu zoru kolaylaştırmamız için safları sıklaştırmamız ve daha güçlü bir şekilde yarınlara hazırlanmamız gerekiyor. Adaletli bir dünyaya ihtiyacımız var. Bugün İslam coğrafyasının Ortadoğu’nun yaşadığı zulme baktığımız zaman hepimize düşen çok şey var. Hiç kimse kimseden beklemeden, kemse kimsenin üzerine atmadan herkesin görev alanı içerisinde yapacağı çok iş var. Gördüğümüz gibi kurulan koca birlikler dağılıyor. Koca BM sorun çözme kapasitesini çözemiyor. İnsan Hakları Beyannamesi, Cenevre sözleşmesi bir tarafa kaldırılıyor.

Herkes Gaziantep modeli diye bir modelden bahsediyor. Bu bizim için büyük bir şeref ve onurdur. Biz istikametimizi iyi belirleyerek Milletvekillerimiz den Ankara’da aldığımız güçle, Başbakan Yardımcımız ve Genel Sekreterimizle beraber burada bu şehrin bir huzur şehri, bir barış kardeşlik şehri, Gazi şehrin bir ensar şehri, bir iyilik şehri olması konusunda çok kararlıyız. Bu ideale ulaşmamız içinde gençlerimizin heyecanına, dinamizmine, aklına ve öz güvenine ihtiyacımız var” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından konuklara Şirehan Otel’in ünlü şefleri tarafından özenle hazırlanan iftar yemekleri ikram edildi. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden programda gençler sorunlarını milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer yetkililerle paylaştı.