AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Seçim sonuçları hiç bir partiliyi ve hiç kimseyi asla ümitsizliğe sevk etmesin. Çünkü AK Parti bu seçimin galibidir" dedi.

Gül, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ ile Nizip Belediye Nikah ve Konferans Salonu'nda partililerle bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında Gül, AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'de en yakın rakibine bile yüzde 16 fark atarak bir seçim zaferini halkın desteğiyle kazandığını söyledi.

Seçimin galibinin AK Parti olduğunun herkes tarafından bilindiğini ifade eden Gül, "Bu seçim farklı bir şey oldu, dördüncü parti barajı aşarsa birinci parti gider diye bir kampanya yapıldı. Akla hayale gelmedik hiç o partiye oy vermeyen insanlar bile sırf AK Parti iktidardan gitsin diye kendi partisini bile bırakıp o partiye oy verdi" dedi.

ÜMİTSİZLİĞE SEVKETMESİN

Çoğu seçmenin seçimler sırasında kafa karışıklığı içerisinde sandığa gittiğini savunan Gül, şöyle konuştu:

"Dördüncü partiye oy verenlerin çoğunun Türkiye daha bir yere gelsin diye oy vermediklerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Tek meseleleri AK Parti iktidardan gitsin. Bu anlamda daha önceki seçimlerden farklı olan bu partinin barajı aşmasıdır. Ancak şunu belirtmek istiyorum, seçim sonuçları hiç bir partiliyi ve hiç kimseyi asla ümitsizliğe sevk etmesin. Çünkü AK Parti bu seçimin galibidir. AK Parti kurulduktan hemen sonra yapılan ilk seçimde yüzde 34,5 oy almış, bugün aradan 13 yıl geçiyor AK Parti yüzde 41 oy almış, bu çok büyük bir başarıdır. Bu seçimler, bizim için seçim sonuçlarını iyi tahlil etme fırsatı olmalıdır."AA