Gürteks Grup’a bağlı Flora Halı, 2013 yılında piyasaya sürdüğü \'Ezo\' kokulu halı serisinin ardından şimdide ‘2 yıl gül kokusu garantili seccade ve cami halısı’ üretimi gerçekleştirecek.

Türkiye’nin en büyük iplik üreticilerinden Gürteks Grup’un halı markası olan Flora, inovatif ürünleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. İlk olarak Ekim 2013’te piyasaya sunduğu ‘kokulu halı’ serisiyle sektöründe tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran firma,bu ürüne gelen yoğun talep üzerine inovasyon da yeni bir çığır açmaya hazırlanıyor.

KOKULARIN ETKİSİ 2 YIL SÜRECEK

Yeni ürünleri gül kokulu seccade ve cami halılarıyla farklı bir konsept oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Flora Halı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yücel, “Yakında gül kokulu seccadelerimiz ve cami halılarımızı müşterilerimizle buluşturacağız. Seccade ve halıların içerisine özel dizayn edilerek yerleştirilen kapsüller üzerlerine basıldıkça etrafa gül kokusu yayacaklar.. Kokuların etkisi en az 2 yıl boyunca sürecek.Öte yandan alev almayan ve kolay temizlenen halılarımızda yine ses getirecek\" dedi.

2 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Flora Halının üreticisi Gürteks Grup\'un 1970\'ler de merhum M.Hayri Özkaya tarafından kurulduğunu ve 100 bin metrekare kapalı alanda , en son teknojilerle bir çok çeşit iplik üretimi yaptığını belirten Yücel, \" Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Rusya dahil 80 ülkeye ihracat yapıyoruz. Aylık 5 bin ton civarında iplik üretiyoruz. Piyasada, halı başta olmak üzere birçok sektör için iplik tedarik ediyoruz. . Grupta 2 bin 500 kişi çalışıyor ve ciromuz 200 milyon doları aşıyor\" şeklinde konuştu.

HEDEF ZİRVE

Ürettikleri iplikten yola çıkarak Flora Halıyı kurmaya karar verdiklerini anlatan Yücel, konuşmasını şöyle sürdürdü: \" Grup olarak halı sanayicilerimize iplik üretirken ‘biz de halı üretebiliriz, bu konuda marka olabiliriz’ dedik. 2009’da ilk olarak jel tabanlı banyo halıları üreterek işe başladık. 2011’de ‘parça halı üretelim’ dedik. 2012 mart ayında da ilk halılarımızı ürettik. Kendi tasarım ekibimizi kurarak başladığımız çalışmalarımızda halı tesisimiz için toplamda 20 milyon Euro’luk yatırım yaptık. . Halıda kapalı alanımız 45 bin metrekare. 450 kişilik istihdam var ve ciromuz 70 milyon liraya ulaştı. Aylık 300 bin metrekare üretim kapasitemiz var, 250 bin metrekare üretime ulaştık. Üç yıl içinde ilk üçe girme hedefimiz var.\"

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT