AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, "Biz AK Parti olarak, milletin verdiği mesajı çok iyi okuyoruz, anlıyoruz" dedi. Gül, AK Parti'nin seçimlerden yüzde 41 oy alıp birinci parti olarak çıktığını anımsattı.

Gül, milli iradenin tecellisi için bugüne kadar çalıştıklarını, bundan sonra da çalışacaklarını söyledi. Gül, "Tek başına iktidar imkanı verilmedi ama Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması açısından sorumluluğu yerine getirme anlamında da bir görev verildi" dedi.

SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRECEĞİZ

AK Parti olarak bu sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade eden Gül, "Maalesef bu konuda kutuplaştıran bir dil de görüyoruz. Bu dilin, Türkiye'nin geleceğine, istikrarına hiçbir katkıda bulunamayacağı aşikar. Umarız ki herkes kutuplaştırıcı yüzde 60, yüzde 40 ayrımından uzak durur. Bu seçimden çıkan sonucu herkes iyi okusun. AK Parti olarak biz kuşatıcı dilimizi, toplumsal uzlaşı anlamındaki mesajları vermeye devam edeceğiz. İstikranın devamı açısından da her türlü katkıyı sürdüreceğiz. Bu konuda herkesin, istikrar anlamındaki sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz ve ümit ediyoruz. Ama biz milletimizi mahçup etmeden, istikrar adına her türlü diyalog zemini içerisinde sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın." AA