Anadolu Süsleme Sanatları Kültür Eğitim ve Tanıtım Derneği tarafından, 14 Eylül 2013 tarihinde, SANKO Holding’in ana sponsorluğunda Sanko Park AVM’de gerçekleştirilen “Dünyanın en büyük ebrusu rekor denemesi” Guinness yönetimince tescillendi. Ebru sanatçısı Leyla Osmanlıoğlu, " Diğer bir ifade ile Gaziantep, Gazi unvanının yanı sıra, Guinness Rekor Tescilli şehir oldu. Bugün düzenlenecek törenle, kurum yöneticilerine Guinness rekor tescil belgelerini takdim edeceğiz” dedi.

SANKO Holding ve Sanko Park AVM’ye, Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenecek törende, kurumsal sponsorluğu üstlenerek rekora katkı sağlayan Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Kaymakamlığı ve Şehitkamil Belediyesi ile birlikte “Guinness Rekor Sertifikası” verilecek. Anadolu Süsleme Sanatları Kültür Eğitim ve Tanıtım Derneği Başkanı, ebru sanatçısı Mesut Osmanlıoğlu, ebru sanatçısı Leyla Osmanlıoğlu ile birlikte düzenledikleri “Ebru Sanatı ile Guinness Rekor Denemesi” nin tescillendiğini anımsattı.

REKORUN ÜSTÜNE ÇIKTIK

Bir önceki rekorun (41,50 m2) çok üstüne çıkarak 76,47 m2 ile gerçekleştirdikleri çalışma sonrası hazırladıkları dosyayı İngiltere’deki Guinness merkezine gönderdiklerini belirten Osmanlıoğlu, şöyle devam etti: “Rekorumuz tescillendi. Bize inanarak desteklerini esirgemeyen kurum sponsorumuz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’e, ana sponsorumuz SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdülkadir Konukoğlu’na, rekor denemesinde yanımızda olan ve rekora ilk boyayı atan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adil Sani Konukoğlu’na ve Sanko ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Guinness Rekor Tescili sadece benim ve eşimin adına alınmadı. Başta ana sponsorumuz SANKO Holding’e, resmi kurum sponsorlarımız Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Kaymakamlığı, Şehitkamil Belediyesi ve Sanko Park AVM adına alındı".

HABER MERKEZİ - BÜLTEN