Geçtiğimiz günlerde şiddet, taciz ve tecavüz haberiyle gündeme gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Güçsüzler Yurdu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ziyaretiyle hoş görüntülere sahne oldu. Eşi İzzet Şahin ile birlikte yaşlılar ile birlikte halay çeken Başkan Şahin, yurt sakinlerini hediyelere boğdu.

BAŞKAN ŞAHİN İLE NEŞELENDİLER

Radikal Gazetesi'nde çıkan tecavüz iddialarıyla ilgili haberin ardından gözlerin çevrildiği Güçsüzler Yurdu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ziyaretiyle neşeli görüntülere sahne oldu. Şahin, Güçsüzler Yurdu’nda kalan yaşlılar ile yemekli moral gününde bir araya geldi. Şahin, engelli, yaşlı, dul-yetim ve kimsesizlerin yardımına koşacaklarını belirtti. Bu insanların önlerindeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını vurgulayan Şahin, “Görmeyenin gözü olmak, duymayanın kulağı olmak, eğer zihinsel bir engeli varsa bunun yaşamını kolaylaştıracak çalışmaları yapmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde başlatmış olduğu bir medeniyet yolculuğunun artık meyvelerinin yiyoruz” dedi.

ENGELLERİ KALDIRMAYA DEVAM

Engellilerin yaşam şartlarına birçok kolaylıklar getirmeye başladıklarının altını çizen Şahin, “Bugün dezavantajlı dediğimiz engelli grubun eğitimde, sağlıkta, ulaşılabilirlikte önlerinde bulunan engelleri kaldırmaya devam ediyoruz. Daha çok işimiz var ve bu konuda yerel yönetimlerin gücü son derece önemli. Tabi sosyal devlet olarak bakanlıklarımız büyük bir politika üretiyorlar. Ama bu işi hayata geçirecek olanlar yerel yönetimler, yani belediyelerdir. O yüzden sosyal devlet olarak onların bizlere verdiği misyonu, sorumluluğu iyi bir şekilde kullanarak yerel kalkınmayı da sağlamak biz yöneticilerin görevidir” şeklinde konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GİRDİK

Sosyal belediyecilik adına artık yeni bir döneme girildiğini işaret eden Başkan Şahin, sosyal rehabilitasyonun en önemli görevleri ve hedefleri olduğunu belirtti. Toplumun her kemsini gelinen noktadan daha yukarıya taşıyacaklarını açıklayan Şahin, “Yapmış olduğumuz çalışmalarla herkesin yaşamına dokunacağız ve bu çalışmalarında takipçisi olacağız. 2023 ve 2071 hedefimize doğru beraber engelli kardeşlerimizin önlerinde bulunan engelleri kaldırarak onların yaşamlarını kolaylaştırarak yürüyeceğiz” diye konuştu.

ENGELLİYE HİZMET HAKKA HİZMETTİR

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi ise, engelliye hizmet etmenin halka hizmet etmek olduğunu ifade ederek, “Başkanımız Fatma Şahin’in her zaman söylediği güzel bir söz vardır. Engelliye hizmet halka hizmettir. Halka hizmet Hakka hizmettir. Hiçbir bireyin diğer bireylerden farkının olmayacağını, insanların sıfatlarına göre değil amellerine göre değerlendirileceğini hepimiz biliyoruz” şeklinde konuştu. Çelebi, Başkan Fatma Şahin’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı iken Türkiye’nin bütününden sorumlu olduğunu vurgulayarak, şimdi Gaziantep’teki sorunları ve sıkıntıları daha yakinen bildiğini belirtti.

Daha sonra eşi İzzet Şahin ile birlikte yaşlılar ile birlikte halay çeken Başkan Şahin, yaşlılar ve kimsesizlerle tek tek ilgilenmeyi de ihmal etmedi. Şahin, yurt sakinlerine yanında getirdiği çeşitli hediyelerden de verdi. Haber Merkezi