23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün bir çok etkinlik düzenlenecek. Bugün Sabah 09'da Demokrasi Meydanı'na çelenk konulmasıyla başlayacak olan tören, TRT'nin Gala gecesiyle devam edecek. Gala gecesi saat 17'de Karataş Spor Salonu'nda yapılacak. Aynı gün saat 20'de ise kentin çeşitli bölgelerinde havai fişek gösterisi yapılacak.

İŞTE MESAJLAR

ŞEKER: TARİHİN KİLOMETRE TAŞLARI

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker ise, “23 Nisan, demokratik parlamenter rejimin temelinin atıldığı ve bu rejimin çocuklarımıza emanet edildiği tarihimizin en önemli kilometre taşlarından biridir ” dedi. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla başlayan demokrasi tarihimizin bir asırlık bir tecrübeye doğru hızla ilerlediğini hatırlatan Şeker “Bugün TBMM’nin kuruluşunun 94 üncü yıldönümünü kutluyoruz. 2020’de bir asrı devirecek olan demokrasimizin, 23 Nisan’da temsili olarak makam koltuklarına oturan çocuklar kadar temiz olması dileğimle, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere bugüne kadar milletimize vekâlet eden tüm Meclis üyelerini saygı ile anıyor, çocuklarımızın bu güzel ve anlamlı bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.

BAKBAK: GELECEĞİN TEMİNATI ÇOCUKLAR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, "Hedefimiz ve en büyük dileğimiz yediden yetmişe el birliğiyle çok daha güçlü, çok daha saygın, özgür, demokratik bir Türkiye inşa etmek; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, toplumumuzu ileriye taşıyacak, görev ve sorumluluklarına bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan bütün gazi ve şehitlerimizi en derin saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

SARI: DONANIMLI GENÇLER OLSUN

AK Parti Milletvekili Mehmet Sarı ise, "Milli mücadele sonucu her karışı şehit kanları ile yoğrulmuş olan vatanımızda; yaşayan her ferdin çelikleşmiş iradesi, mücadele azmi, özgürlük tutkusunun ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisinde olmakla birlikte yarının büyükleri çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, hayatın güçlükleri ile baş edebilen ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ,bizlerin hedefi olduğunu vurguluyor"

ERDOĞAN: ÇOCUKLARIMIZ EN BÜYÜK DEĞERİMİZ

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Dünya çocuklarının da katımıyla bir şenlik atmosferinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ün ve milletimizin siz çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Sizler ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız. Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz. Nitelikli bir eğitim almanız, kendinizi geliştirmeniz, hayatın tüm güzelliklerini yaşayabilmeniz için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz"

UZER: HEPİMİZE YETECEK KADAR MUTLULUK VAR

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, “Egemenliğimizin teminatı millet; milletimizin, şehrimizin, ülkemizin teminatı yani geleceğimizin, yarınlarımızın, umutlarımızın, hayallerimizin teminatı ise sevgili çocuklarımızdır. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmak onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle mümkündür. İnşallah çocuklarımız çok daha güvenli, barış ve sevgi içinde yaşarlar. Hepimize yetecek kadar mutluluk var" dedi.

DÜNYA ÇOCUKLARIYLA KUTLAYACAĞIZ

Bu yıl kentimiz Gaziantep’te düzenlenen 36. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenlikleri vesilesiyle dünya çocuklarına hediye edilen bu anlamlı bayramı yine dünya çocuklarıyla birlikte yaşama fırsatı bulduklarını kaydeden Uzer, “40’a yakın ülkeden gelen, geleceğimizi emanet edeceğimiz bu çocukların uyumlu ve keyifli anlarına şahit olduk ve dünyanın geleceğinden bir kez daha umutlandık. Bu duygularla, bize bağımsız bir vatanı emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum" diye konuştu.

FADILOĞLU: DÖNÜM NOKTASI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “23 Nisan, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir” dedi. Başkan Fadıloğlu mesajında, “Cumhuriyete giden yolun çizildiği 23 Nisan, esaret altına alınmak istenen bir milletin, bağımsızlık adına attığı tarihi adımlardan birisidir. Yüreğinde ki inancı ve bağımsız yaşama aşkıyla, dünya ülkelerine ders veren milletimiz, azim ve kararlılığıyla bağımsızlığa giden yolu, kendi iradesiyle belirlemiştir"

NAKIBOĞLU: KARDEŞLİK BAYRAMI

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 23 Nisan’ın tüm dünya çocukları için kardeşlik bayramı olduğunu ifade etti. Başkan Nakıboğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede benzeri bulunmayan bir milli bayramdır. İki önemli ve farklı unsuru bir araya getiren bu milli bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği en anlamlı gün olmakla birlikte diğer taraftan da yarının büyükleri, geleceğimizin garantisi olan çocuklar için büyük bir şenliktir. Bizlerin amacı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kararlarını kendisi verebilen, yetenekli gençler yetiştirmek olmalıdır. Bu amaç doğrultusunda, ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayacak tüm çocuklarımıza, gerekli desteği vererek, onların yanında yer almaya devam etmeliyiz"

ÇIKMAZ: EĞİTİME ÖNEM VERİN

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sinin teminatının iyi eğitim almış ve geleceğe yön verme hedefleriyle yetiştirilmiş çocuklar olduğunu ifade ederek TBMM’nin kuruluşunun 94.yılını kutladı. Çıkmaz, "Çocuklarımızı nitelikli bir eğitimle geleceğe hazırlamak, onların gelecek vizyonlarını doğru çizmek ve hak ettikleri çocukluk hayallerini gerçekleştirmek hepimizin ortak görevidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken bu bayramı çocuklarımıza armağan eden TBMM’nin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarını da bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

KISA: UFKUMUZ GENİŞLESİN

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa. "23 Nisan, Ulusal Egemenlik Bayramı, milli birlik ,milli beraberlik ve milli egemenliğin ulus tarafından karşılık bulduğu önemli bir gündür. Özgürlüklerin ve demokratik değerlerin en üst düzeyde gelişimini sağlayan, Ulu Önder Atatürk tarafından gelecek nesillere miras olarak bırakılan bu günün demokrasi ve çoğulculuk adına tüm dünyaya yeni bir ufuk getirdiği inancındayım Bugün, Atatürk'ün bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkıldığının ve millet tarafından coşku ve sevinç içinde kutlanan milli mücadele zaferinin yıldönümüdür"

ÖZDURAK: HERŞEY BİZİM ELİMİZDE

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, “23 Nisan milletimizin egemenliğinin ilan edildiği, halkın iradesinin temsil edilmesi için Türkiye Millet Meclisinin açıldığı tarihi bir gündür. Bu önemli günün dünya çocuklarına armağan edilmesi ise geçmişimizde ve geleceğimizde çocuklarımıza önem verildiğinin ve verilmesi gerektiğinin göstergesidir.Bizler gelecek nesillerimizin bekçileri çocuklarımız için çalışmaktayız onlara daha güzel bir ülke ve dünya bırakabilmek bizlerin elinde" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT