Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Şehir Hastanesi'nde alt yüklenici olarak güçlü bir firmanın işe girdiğini, hastaneyi yapacak olan firmanın Boğaz Köprüsü'nü yapan firma olduğunu söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Şehir Hastanesi ile ilgili bilgi veren Yazı, "Şehir Hastanesi en önemli yatırımımız. 1875 yataklı Şehir hastanemiz için firma Şahinbey Belediyesi'ne ruhsat için müracaat etti. Ruhsat işlemleri devam ederken kendileride zeminde işleri hızlandırdılar" dedi.

GÜÇLÜ FİRMALAR İŞE GİRDİ

Alt yüklenici olarak güçlü bir firmanın işe girdiğini belirten Yazı, "İhaleyi Samsung C&T Corporation - Kayı İnş. San. ve Tic. A.Ş. - Salini S.P.A. - Simed International B.V. - Studio Altieri Spa - HAN Teknik Müşavirlik Mühendislik Mimarlık A.Ş. İş Ortaklığı almıştı. Dia ise alt yüklenici firma. Dia firması Ankara'da 3 bin yataklı şehir hastanesi ile Mersinşehir hastanesini yapan firma. Aynı zamanda firmanın sahipleri İbrahim Çeçen Boğaz köprüsünü de yapan kişiler. İnşallah ümitliyiz bu anlamda, çünkü şehir hastanesi burada bayağı bir ümitsiz vakaya dönüşmüş. Bu iş hızlandı" dedi. İnşaatın resmi olarak başlamadığını, ruhsat aşamasında olduğunu belirten Yazı, "İş makinaları getirildi. Zemin çalışmalarını sürdürüyorlar. Hastane emin ellerde. Hastanenin bitiş süresi 3 yıl ama firma 23 ayda teslim edeceklerini söylüyor" dedi. Meral KINACILAR