Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye ve Gaziantep gündemini MÜSİAD’da değerlendirdi. Erdoğan, bölgede güçlü ve büyük bir Türkiye istemeyen iç ve dış mihraklara dikkat çekerek her şeye rağmen Türkiye’nin büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğini belirterek “Türkiye bir huzur ve barış ülkesidir, tapusu 70 milyona aittir” dedi.

Erdoğan Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını, milli harp sanayisini kuran, her konuda kendisine yeten ve bölgenin güçlü bir ülkesi haline geldiğini belirtti. Erdoğan yaptığı değerlendirmede “ Son dönemlerde yaşanan olayları hepimiz yakından izliyoruz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Birçok alanda meydana gelen olumlu gelişmeler elbette herkesi rahatsız ediyor. Dünya Ortadoğu’da güçlü bir Türkiye istemiyor. Ancak bugün kendi harp sanayisini kuran, ağır sanayiye sahip, yatırımları ve gelişimiyle adeta göz kamaştıran bir Türkiye var. Genç nüfusuyla ve sahip olduğu değerleriyle tek vücut olmayı başarmış olan güçlü Türkiye’nin bölgedeki varlığı elbette herkesi rahatsız ediyor. Biz güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğiz" dedi.

FARKLI HESAPLAR VAR

"ABD başta olmak üzere birçok AB ülkesinin bu bölgede farklı hesapları var" diyen Erdoğan, "Yeni yeni devletçikler kurarak bölgedeki istikrarın bozulması için ellerinden geleni yapıyorlar. Komşu ülkelerde yaşanan olayları görüyorsunuz. Bu olayların yaşandığı bu coğrafyada elbette iç huzuru sağlamış, birlik ve beraberlik içerisinde 77 milyonun ülkesi olmayı başarmış bir Türkiye herkesi rahatsız ediyor. Gaziantep’in gelişmesi ve kalkınması, örnek bir kent olması ve en önemli huzurlu bir şehir olması herkesi rahatsız ediyor. Birileri rahatsız oluyor diye bizler duracak değiliz. Bundan sonra daha çok çalışacak ve ortaya koyduğumuz hedeflerimize ulaşabilmek için daha büyük çabalar sarf edeceğiz. Ülkemizin ve milletimizin huzurunun bozulmasına izin vermeyeceğiz. Bozmak isteyenlere hesabını soracağız. Bu ülke 77 milyonun ortak ülkesidir. Bu ülkenin tapusu 77 milyona aittir. Türkiye bir barış ve huzur ülkesidir" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT