Oda Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, mera alanı olduğu için burada ot parası sorunu olduğunu, devlete ödenecek bu paranın büyük bir meblağ tuttuğunu belirtti. Bir tarafta ot parasının kaldırılması için çaba sarfettiklerini belirten Hıdıroğlu, diğer taraftada Türkiye'nin lojistik köyü ve lojistik merkezi diye bir mevzuat yapısının olmadığını, bu mevzuatın oluşturulması için çalıştıklarını söyledi.

OT PARASI ÇOK TUTUYOR

Lojistik köyle ilgili çalışmaları hızla sürdürdüklerini, mera alanında olduğu için ot parasının istenmemesiyle ilgili yeni bir yasa çıkartılmasını beklediklerini ifade eden Hıdıroğlu şunları söyledi:" Milletvekillerimizle görüştük. Bu ot parası konusu Nizip caddesinin taşınacağı Taşlıca içinde sorun. Siz inşaata başlıyorsunuz, onlar geri durduruyorlar. Köylü, hayvan yetiştiriyorum, benim mera alanımı kapattınız, mera alanımı sanayi tesisi yaptınız diyor devlette onun şikayetini görüp ona biraz daha katkıda bulunuyor. Bununla ilgili düzeltme bekliyoruz. Zira ot parası 30-40 Milyon TL gibi çok yüksek bir oran tutuyor. Çok para, 10 milyon dolar demek. Bu parayı devlet alıyor."

MEVZUAT SIKINTISI VAR

Türkiye'nin lojistik köyü ve lojistik merkezi diye bir mevzuat yapısının olmadığını dile getiren Hıdıroğlu, "Bir tane Samsun'da örnek başlamış o lojistik merkez diye başlamış, ama biz köy diye başladık diye bekletiyorlar. Fakat isme çok takılmamak gerekir, merkez olsa ne olur köy olsa ne olur. Önemli olan işlevselliğidir. Türkiye'nin bir lojistik mevzuatının olması gerekiyor. Şu anda Türkiye'nin bir lojistik mevzuatı yok. Ulaştırma bakanlığının kullandığı 1963 yılında yazılmış basit bir mevzuat varki onunlada nereye kadar gidersiniz? Bir taraftan da mevzuat kurguluyoruz"şeklinde konuştu.

LOJİSTİK KÖY İKİ ETAP OLACAK

Gaziantep'in içerisinde bir çok çarşı olduğunu, insanların küçük küçük dükkanlarda iş yaptığını söyleyen Hıdıroğlu, "Hepsininde sağda solda irili ufaklı en az 5-6 tane deposu var. Şimdi biz bu projeyle irili ufaklı depoları bir noktaya taşıyalım istiyoruz. Yoksa bir esnafın bir tane Gaziler caddesinde, bir tane Avrat pazarında, bir tane Arasa'da, bir tane Hacıbaba'da, bir tane Düztepe'de küçük deposu var. Şehir içinde büyük depo imkanı yok. Bu proje,150 Milyon Euroluk bir proje. Lojistik köyde 150 tane işyeri çıkacak, iki etap şeklinde olacak. Yani 5 bin, 10 bin ve 20 bin m2 gibi üç farklı alandan oluşacak" diye konuştu.

PTT'DE KATILSIN

Beyhan Hıdıroğlu, Lojistik köye PTT'nin de katılmasını istediklerini, bunun için PTT genel müdürüyle görüştüklerini belirterek, "Onlarda projeye dahil olsun istedik. PTT Genel Müdürlüğü de bu projeye bizde ortak olalım dedi. PTT şu anda Türkiye'nin en büyük lojistik taşıyıcısı. Uluslararası alandada bayağı aktifler. Onlar bu projeye değer katar diye düşündük. Lojistik yapan, depolama yapan bütün işletmecilerin, depolama alanları olacak. Tır'cılar oranın hizmetlisi. Onlar orada depoculara hizmet edecekler" dedi. Meral KINACILAR