Yönetim kararı denilerek yapılan açıklamada, Odanın FETÖ bağlantısı olduğu belirtilen ve iktidarın titizlikle üzerinde durduğu Bank Asya'ya parasını yatırdığı açıklandı. Yönetimin apar topar yaptığı açıklamada, Bank Asya'ya 3 aylık süreyle para yatırıldığı doğrulanırken, bu konuda yanlış anlaşılmaya meydan verilmemesi gerektiği vurgulandı. İşte son dakikada yapılan açıklama:

Kamuoyuna Duyuru

Son günlerde bazı çevrelerce kasıtlı ve art niyetli iddialar ve söylemlerle, Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) kurumsal kimliği ve yönetim kurulu hedef gösterilmeye çalışılmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut durumu bir fırsat olarak kullanarak Odamızı yıpratmaya çalışan bu girişimlere yönelik, kamuoyunun yanlış algısının önüne geçmek amacıyla Yönetim Kurulu tarafından bir açıklamaya ihtiyaç duyulmuş ve bu açıklama aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Odamız mevcut gelirlerini en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla rutin bir faaliyet olarak sahip olduğu kaynakları, belli vadelerle çeşitli bankalara yatırmaktadır. Bu kapsamda bugüne kadar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) izniyle çalışan özel ve Devlet bankalarıyla işlemler gerçekleştirmiş ve yine geçmiş dönemde aynı konumda olan Bank Asya ile de 30 Ocak 2014 tarihinde, o dönem toplam banka mevcudumuzun yüzde 3’üne tekabül eden para 3 aylık süreyle Bank Asya İpekyolu Şubesi’ne yatırılmıştır. Ve bu bankayla yapılan tek işlemdir. Bankaya yatırılan meblağ kısa süre sonra çekilmiş ve başka bir bankaya aktarılmıştır.

Adı geçen bankaya para yatırma işlemi de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu bankayla ilgili uyarılarından aylar önce gerçekleşmiştir. Daha sonra bu bankayla hiçbir çalışma yapılmamıştır.

Sonuç olarak tamamen mevcut kaynaklarını değerlendirmek adına yapılan ve bugün yaşanan olaylarla hiçbir alakası olmayan bu olayın bu şekilde çarpıtılarak kullanılmaya çalışılmasından duyduğumuz üzüntüyü bildirir, konuyu kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

Gaziantep Ticaret Odası

Yönetim Kurulu