Gaziantep Ticaret Odası Başkan Vekili Bilal Kara yönetimden istifa etti. Kara'nın istifası farklı yorumları da da beraberinde getirdi. İstifayı uzun zamandır düşündüğünü belirten Kara "Bazı arkadaşlarla bazı düşüncelerim var. Bu nedenle istifa ettim" dedi. Bu ani istifaya karşılık GTO Başkanı Eyüp Bartık ise "Aramızda huzursuzluk, husumet yok. Oda yönetiminde olan bütün arkadaşlarımız başkan adayı olacak kapasite ve yeteneğe sahiplerdir" diye konuşurken, Meclis Başkanı Ali Yener de Bilal Kara'nın odaya aday olacağı yönündeki bu hareketini değerlendirerek "Arkadaşın yaptığı hareketi tebrik ediyorum. Alkışlanması gereken bir hareket. Sistemin içinde kalıp, sonra da ben adayım demesi etik olmazdı" dedi. GTO meclis üyesi Beyhan Külekçi ise, "Adaylık düşünüyorsa istifa etmesi şık ve saygı duyulacak bir hareket" dedi.

KARA:BAZI DÜŞÜNCELERİM VAR

Bilal Kara, istifayı uzun zamandır düşündüğünü belirterek, "Bazı arkadaşlarla bazı düşüncelerim var. Bu nedenle istifa ettim" dedi.

BASIN TOPLANTISI YAPACAĞIM

Kara, Ticaret Odasını nasıl daha ileriye, Gaziantep'i nasıl daha ileriye götürürüm düşüncesiyle aldığı istifa kararıyla ilgili önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yapacağını söyledi.

BARTIK: ARAMIZDA HUSUMET YOK

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Bilal Kara'nın istifasıyla ilgili sorumuza "Aramızda huzursuzluk, husumet yok, dostluğumuzda hiçbir sorun yok. Aramızda anlaşamadığımız hiç bir şey yok" diyerek cevap verdi.

BAŞARILAR DİLERİM

Bilal Kara'nın seçimlerde aday olmak için mi istifa ettiği yönündeki sorumuza ise Bartık şöyle yanıt verdi:"Gaziantep Ticaret Odası yönetiminde olan bütün arkadaşlarımız başkan adayı olacak kapasite ve yeteneğe sahiplerdir. Bu demokrasinin bir gereğidir. Elbette resmi olarak bir açıklama yapmadığı için tam konuya vakıf olmamakla beraber biz kendisine herhangi alacağı bir kararda başarılar dileyerek uğurladık. Bu demokrasinin güzelliğidir" dedi.

YENER:YÖNETİMDE KIRILMA OLMAZ

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener ise, "Demokrasinin gereği olabilir, bir yarış olabilir, arkadaş tasarrufunu kullanabilir, bunlar olması gereken şeyler. Ne kadar yarış olursa, o kadar verimli olur. Yönetimde kırılma olmaz diye düşünüyorum" dedi.

KARA'YI TEBRİK EDERİM

Kara'yı tebrik eden Ali Yener, "Arkadaşın yaptığı hareketi etik olarak değerlendiriyorum. Yaptığı hareketi tebrik ediyorum. Alkışlanması gereken bir hareket. Sistemin içinde kalıp, sonra da ben adayım demesi etik olmazdı. Güzel bir hareket, takdire şayan bir hareket, tebrik ederim. Ve kendisine başarılar diliyorum.

KÜLEKÇİ:SAYGI DUYULACAK BİR HAREKET

GTO Meclis üyesi Beyhan Külekçi, Bilal Kara'nın istifasıyla ilgili olarak, "Adaylıktan dolayı istifa ettiğini düşünüyorum. Adaylık düşünüyorsa istifa etmesi şık ve saygı duyulacak bir hareket. Tabi demokrasi olan bir yerde, demokrasinin doğal bir sonucu olarak adaylar çıkacaktır. Kendisine başarılar diliyorum" dedi. Külekçi, daha farklı adayların da çıkabileceğini beklediğini de ifade etti.

YERİNE BAY GELDİ

Bilal Kara'nın istifası sonra GTO Yönetmine Mehmet Nuri Bay getirildi. Meral KINACILAR