Gaziantep Ticaret Odası'nda Başkan Vekili Bilal Kara'nın ardından dün de Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer başkan yardımcılığı ve yönetimden istifa etti. Önce Bilal Kara'nın dün de Rıdvan Köksüzer'in istifasıyla Gaziantep Ticaret Odası vekilsiz kaldı. Köksüzer'in istifa dilekçesi henüz işleme konulmazken, istifasının kabulü halinde yönetime ilk yedek olarak Memik Hilmi Taner gelecek.

SARICA'YI ÖNERDİLER

Bilal Kara'nın Başkan Vekilliği ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifasının ardından GTO yönetiminin dünkü olağan toplantısında başkan vekili konusu da gündeme geldi. Yönetim Kurulu üyeleri bazı isimleri önerdi. Bunlardan biri de Bayram Sarıca'ydı. Köksüzer, bu isimlerin hiçbirine olumlu bakmadı. Köksüzer, yönetim tarafından önerilen isimleri neden uygun bulmadığını tek tek açıkladı.Yönetimin ısrarı karşısında istifasını sundu. GTO Başkanı Eyüp Bartık'ın tarafsız kaldığı başkan vekili tartışmalarında yönetimin ısrarı ve bir anlaşma sağlanamaması üzerine Köksüzer Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

İSTİFASI İŞLEME KONULMADI

Reis Reisoğlu ve Bayram Sarıca'nın isimlerinin öne çıktığı GTO'da isim konusu dünkü yönetim toplantısında gerginliğe neden oldu. Rıdvan Köksüzer tartışmalar üzerine istifasını genel sekretere sunarken, istifanın henüz işleme konulmadığı, GTO Başkanı Eyüp Bartık'ın Köksüzer'i istifasını geri alması yönünde ikna etmeye çalıştığı öne sürüldü.

KÖKSÜZER İSTİFAYI DOĞRULADI

Köksüzer, yönetim kurulu toplantısında başkan vekili konusunda anlaşmazlık çıkması nedeniyle istifa ettiğini doğrulurken, bu konuda şu anda bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.

İLK OLARAK KARA İSTİFA ETMİŞTİ

GTO'da yaklaşık 10 gün önce Başkan Vekili Bilal Kara bazı düşünceleri olduğunu ileri sürerek istifa etmiş, Kara'nın istifasının ardından gözler, yerine kimin getirileceğine çevrilmişti.

İLK YEDEKTE KİM VAR?

Köksüzer'in istifasının kabul edilmesi halinde, yönetime girecek yedeklerin ilk sırasında Memik Hilmi Taner yer alıyor. Meral KINACILAR