Ticaret Odası'nda bir önceki dönemde olduğu gibi yine iki liste var. Birinci grupta Yönetim Kurulu Başkan adayı Sıtkı Severoğlu, Meclis başkan adayı ise Turgut Ercan. 2. gupta ise Yönetim Kurulu Başkan Adayı Tuncay Yıldırım, meclis başkan adayı Hilmi Teymur yarışacak. Borsa da da değişim yaşanacak. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yönetim kurulu başkanlığını bırakıyor. Meclis başkanlığına aday olan Tiryakioğlu'nun yerine Mehmet Akıncı yönetim kurulu başkanlığına geliyor.Gaziantep Ticaret Odası'nda seçim heyecanı sürüyor. Gruplardaki kıyasıya yarışın ardından bugün de meclis üyeleri sandık başına giderek, yönetim ve meclis başkanlığını seçecek. Ticaret dasında 3 Nisan'da yapılan meclis ve komite üyeliği seçimlerinin ardından sıra meclis ve yönetim seçimlerine geldi. 105 meclis üyesi sandık başına gidecek bir başkan 10 yönetim kurulu üyesi, meclis başkanı, iki meclis başkan yardımcısı, bir katip ve TOBB delegelerini seçecek. 6 kişiden oluşacak disiplin kurulu ise meclis dışından üyelerden oluşturulacak.

İKİ LİSTEDE ANLAŞMA SAĞLANDI

Daha önce meclis başkanlığı için Ömer Arif Melekoğlu ve İbrahim Aksu, Yönetim Kurulu Başkanlığı için ise Hilmi Teymur, Sıtkı Severoğlu, Fatih Güllüoğlu, Mahmut Yıldırım ve Tuncay Yıldırım isimleri konuşuluyordu. Yapılan görüşmeler sonucu Fatih Güllüoğlu, Mahmut Yıldırım başkan adaylığından vazgeçerken, diğer adaylarda ise yönetim ve meclis başkanlığında bazı değişimler oldu. İki listeden birinde Yönetim Kurulu Başkan adayı Sıtkı Severoğlu, Meclis başkan adayı ise Turgut Ercan, 2. listede Yönetim Kurulu Başkan Adayı Tuncay Yıldırım, meclis başkan adayı Hilmi Teymur olarak gerçekleşti.

BORSA'DA BAŞKAN DEĞİŞİYOR

Sanayi Odası'nda olduğu gibi Borsada da yönetim kurulu ve meclis başkanı değişimi yaşanacak. Ahmet Tiryakioğlu'nun yönetim kurulu başkanlığını bırakıp, meclis başkanı olacağı borsada, Tiryakioğlu'nun koltuğuna ise Mehmet Akıncı oturacak.

YÖNETİM 9 KİŞİDEN OLUŞACAK

Yapılacak seçimde yönetim kurulu başkanı ve 8 yönetim kurulu üyesi seçilecek. Meclis başkanı, 2 başkan yardımcısının yanısıra bir de meclis katip üyesi seçilecek, TOBB delegelerinin yanısıra 6 disiplin kurulu üyesi seçilecek.

AKINCI 3. GRUPTA SEÇİME GİRMİŞTİ

Akıncı Bulgur San. Tic.Ltd. Şti. sahibi Mehmet Akıncı, Nisan'daki seçimlerde 3 Nolu Meslek Komitesi olan Ön Pişirme Yapılmış veya Başka Şekilde Hazırlanmış Tane Halde Hububat İmalatı - Bulgurcular grubundan Enver Çokay ile seçime tek liste girmişti.

CESİM ASLAN KABUL ETMEDİ

İsmi borsada meclis başkanlığı için geçen Cesim Aslan'ın işlerinin yoğunluğu nedeniyle meclis başkanlığı teklifini kabul etmediği öğrenildi. Meral KINACILAR