Mobilya Tasarımında Yeni Trendler ve Tasarımın Önemi” konulu panel Gaziantep Ticaret Odası ve Mimarlar Odası işbirliği ile gerçekleştirildi. Panelde Gaziantep, Ünlü Tasarımcıları Ağırladı…

Bu yıl ilki gerçekleşen Gaziantep Ticaret Odası tarafından düzenlenen Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı’nın 4. gününde Gaziantep Mimarlar Odası’nın birbirinden önemli tasarımcılarla gerçekleştirdiği “Mobilya Tasarımında Yeni Trendler ve Tasarımın Önemi” başlıklı panelde Fatoş Altıntaş Yılmaz moderatörlüğünde Gamze Güven, Adnan Serbest ve Güran Gökyay konuşmacı olarak yer aldı.

Katılımcıların ilgisinin oldukça yüksek olduğu panelde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Eyüp Bartık, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğu, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantep Mimarlar Odası Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu, Bursa Mimarlar Odası Şube Başkanı Can Şimşek, Gaziantep Kulübü Başkanı Kamil Gerecci, Turizm Derneği Başkanı Hülya Akaya ve şehrin önemli yöneticileri, mimarları, geleceğin mimarları ve sektör ilgilileri yer aldı.

Moderatörlüğünü art’ı MEKAN Dekorasyon ve Mimarlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatoş Altıntaş Yılmaz’ın gerçekleştirdiği panelin ilk konuşmacısı ETMK ve YEKON (yaratıcı endüstriler konseyi derneği ) Merkez Başkan Yardımcısı olan Endüstriyel Tasarımcı Gamze Güven gerçekleştirdi. Lezzetli bir tasarım tutkuyla mayalanır felsefesiyle sahibi olduğu Tasarım Üssü şirketinde ambalaj ve ürün tasarımı yapan Gamze Güven, 2014 Milano Mobilya Fuarı’ndan izlenimlerini panel katılımcıları ile paylaştı.

Ardından ofis mobilyalarında bir dünya markası olan Nurus’un yönetici ortağı Güran Gökyay’ın konuşması ile devam eden panelde Güran Gökyay, Türkiye'de tasarım stratejisi ile bir markayı yönetmenin zorluklarının üstesinden aile geleneklerinden beslenerek çözümler ürettiklerini vurguladı. 87 yaşındaki Nurus A.Ş Yönetici Ortağı, 3. kuşak yöneticisi Gökyay, "Ofis yaşamını yaşam alanından farksız görüyoruz, çalışanlarınız için sadece bir masa satın almaktan öte, ihtiyaçlarına yanıt verecek yenilikçi çözümleri, yarını öngören tasarım ve üretim anlayışımız ile sizlerle buluşturuyoruz." dedi. Gökyay sözlerine "Bir ofis tasarlanırken çalışanınızı merkeze alarak tercihler yapılmalısınız."diyerek devam etti.

Panelin son konuşmacısı ise Türkiye’nin Trendsetter’ı Adnan Serbest’e aitti. Tasarımı; ustalık, doğru kullanılan malzeme ve formun detayı olarak tanımlayan, ürünleri Viyana Devlet Müze’sinde sergilenen, tasarım dünyasında kendi adını taşıyan markasıyla yıllarca adından söz ettiren ödüllü tasarımcı Adnan Serbest malzeme üzerinden günümüz Trendleri’ni yorumlarken, sektörün tasarımda nereye doğru yol aldığını ve nereye yönelmemiz gerektiğinin altını çizdi.

Panel konuşmacılarının sunumlarından sonra, sektör katılımcılarının üretici, tüketici ve tasarımcı olmak üzere farklı kimliklerde yöneltilen sorular ile sektörün yerelden küresele uzanan sürecinin tartışıldığı panel başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bülten