Gaziantep Ticaret Odası, triko ve penye sektöründen 12 firmanın katılımı ile Sektörel Dış Ticaret Şirketi kurdu. Başkan Eyüp Bartık, amaçlarının ihracat yapmak isteyen ancak yapamayan üyelere yardımcı olmak ve sektörde güçlü bir Gaziantep markası yaratmak olduğunu söyledi.

Ticaret Odası'nın Nisan ayı olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ali Yener’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Eyüp Bartık, GTO Meclis'inin Nisan ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada Vizyon Projelerinden birinin daha hayata geçtiğini açıkladı. Bartık, “KOBİ’ler İçin Ortak İhracat Ve Ortak Marka Projemiz kapsamında triko ve penye sektöründeki 12 üye firmamızın katılımıyla Sektörel Dış Ticaret Şirketimizin kuruluşunu hafta içerisinde gerçekleştiriyoruz” dedi.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Büyük bir marka sahibi olmanın ya da ihracat yapmanın hayal olmadığını söyleyen Bartık, "İhracat yapmak isteyen üyelerimizi ve firmaları GTO çatısı bünyesinde bir araya getirerek birlikte kuvvet oluşturmak istiyoruz. Üyelerimizin kazandıkça Gaziantep kazanacaktır. Alışılagelmiş pazarlama ve markalaşma stratejilerini bir yana bırakarak, modern dinamiklere uygun markaları beraberce oluşturmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

HALININ MERKEZİ GAZİANTEP

Meclis Üyeleri’ne 26 Mayıs’ta kapılarını açacak olan Halı Fuarı ile ilgili de bilgi veren Eyüp Bartık, “Gaziantep ekonomisinin lokomotif sektörünü dünyanın önde gelen halı ve döşeme ticari fuarı olan Hannover'deki Domotex'in yaratıcısı Deutsche Messe AG ile birlikte ulusal ve uluslar arası pazarlara tanıtacağız. 26-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Domotex Gaziantep Halı Fuarı için tanıtım kampanyamıza start verdik” diye konuştu.

DUVARDAN DUVARA HALI

Avrupalıları halı kullanma kültürü ile tanıştırma başarısını gösteren Gaziantepli halıcıları tebrik eden Bartık, hedefin duvardan duvara halı olması gerektiğini vurguladı. Bartık, “Makine halısında dünyanın en büyük üreticisiyiz ve bu gücü hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. İnanıyorum ki dünyayı Gaziantep halısı ile döşeyeceğiz, çünkü biz daha rekabetçi fiyatlar veriyoruz. Bizim ürünümüz daha kaliteli ve fiyatlarımız daha uygun. Duvardan duvara halıda da yeni yeni büyümeye başladık. Bu alanda da pazar büyük fırsatlar sunuyor.Duvardan duvara halıda da başarılı olmak için çalışmalarımız devam ediyor. Burada da ciddi anlamda ihracat yapacağız" dedi.

BAHRİ GEBEL