Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında 10 bedensel engelliye tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Engelsiz İstihdam Merkezinde gerçekleştirilen tekerlekli sandalye teslim törenine, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Meclis Üyesi Cesim Arslan, Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Dernek Üyeleri ve yardımda bulunulan engellilerin aileleri katıldı.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, törende yaptığı konuşmada, tekerlekli sandalyelerin bedensel engelli vatandaşların yaşama tutunmalarına ve üretime dâhil olmalarına olanak sağlayan bir araç olduğunu ifade etti.

GTB tarafından tahsis edilen 10 adet tekerlekli sandalyeyi yardımlaşma ve dayanışma ayı Ramazan'da teslim etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Memiş, "Ülkemizde 8,5 milyon engelli vatandaşımız yaşamakta. Bunların büyük çoğunluğunu oluşturan bedensel engelli kardeşlerimiz günlük aktivitelerini çeşitli eksikliklerden dolayı tam olarak yerine getirememekte. Bu nedenle tekerlekli sandalye sahibi olmadan hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimize borsamız adına küçükte olsa bir katkıda bulunmak istedik " dedi.

Memiş, GTB'nin toplumsal sorumluluk faaliyetleri içerisinde engellilere yönelik sürdürdüğü desteklerin çeşitli zaman aralıkları içerisinde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

GTB'ye gerçekleştirdiği tekerlekli sandalye yardımından dolayı teşekkür eden Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise, engellileri istihdam ederek üretime ve sosyal hayata kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kalender, GTB'nin bağışladığı tekerlekli sandalyelerin daha önce hiç yardım almamış bedensel engellilere ulaştırıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından bir süre engelli aileleriyle sohbet eden GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, daha sonra tekerlekli sandalyeleri Dernek Başkanı Hulusi Kalender ile birlikte hak sahiplerine teslim etti.İHA