Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu yeni yönetimi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimle yenilenen TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini tebrik ederek başarılar dileyen GSO Başkanı Konukoğlu, kurulun, girişimci kadın sayısının artırılması ve çalışma hayatında daha etkin olması için öncü çalışmalar yaptığını belirtti.

Önceki yönetimin çok başarılı işler yaptığını ve ‘’Biraz Fikir Biraz Girişimcilik Proje Yarışması’’ adlı üniversiteler arasında önemli bir proje yarışması başlattığını anlatan Konukoğlu, bu başarılı etkinliklerin artırılarak devam ettirilmesini istedi.

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınması, ancak kadınların işgücüne daha fazla katılmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Konukoğlu, ‘’Kadın girişimci üye sayınızı artırmanız gerekiyor. Sanayiciler, yeniliğe çok açık, fikir insanıdır. Mümkün olduğunca kadın sanayiciyi üye yapmaya çalışın’’ dedi.

Hızlı bir şekilde toplantılara başladıklarını belirten Hülya Akkaya ise daha fazla komite oluşturmaya çalıştıklarını, genel kurulu interaktif hale getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Kadın Girişimciler Kurulu’na bugüne kadar verdiği bütün destekler için teşekkür eden Akkaya, başka kadın örgütleriyle ortak çalışmalar yapmak ve ortak projeler hazırlamak istediklerini anlattı.

Akkaya, ‘’Bizden önce bu görevi yerine getiren arkadaşlarımız büyük hizmetler yaptı. Bu bayrağı, bizden sonrakilere de daha başarılı şekilde devredeceğiz’’ diye konuştu. Bülten