Konukoğlu, bu toplantıların ilkini de makine grubuyla başlatacaklarını bildirdi.

GSO Meclisi ilk toplantısını yaptı. Adil Sani Konukoğlu, 2016 yılında dünyada ekonominin daraldığı bir dönem yaşandığını belirterek, “Böyle bir dönemde üretmekten, yatırım ve ihracat yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyen Gaziantepli işverenlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederim’’ dedi.

FATİHA OKUDULAR

Konukoğlu,terör olaylarına tepki gösterdi ve İstanbul’da yılbaşı gecesinde eğlence merkezini kana bulayan terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. GSO kurucu başkanı Sani Konukoğlu ve Oda’ya emeğe geçen vefat eden bütün sanayicilere gani gani rahmet dileyen Konukoğlu, diğer sanayicilerle birlikte Fatiha duasını okudu.

HEDEFLERİMİZ İMKANSIZ DEĞİL

Gaziantep ihracatının 2016 yılı Aralık ayında yüzde 11,2 artış gösterdiğini ve yıllık bazda binde 1 gibi çok küçük düşüşle 6 milyar 258 milyon dolar olarak gerçekleştiğini anımsatan Konukoğlu, şunları söyledi:“Türkiye’de en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir içerisinde beşinci sıradayız. Açıkladığımız 2023 ihracat hedeflerimiz imkansız değil. Yeter ki katma değeri yüksek ürünlere yönelenim."

Almanya’da düzenlenen “Domotex Hannover 2017 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’’nır geçen yıldan daha iyi olduğunu söyleyen Konukoğlu, "Stantlar yabancı doluydu" dedi.

TOPÇULOĞLU: DİK DURMALIYIZ

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da, “2016 yılında dünyada global yavaşlama vardı, bizler tedbirli olarak yolumuza devam etti. Asla karamsarlık trenine binmemeliyiz. Piyasada zaman zaman bir umutsuzluk oluşturuluyor. Biz hepimiz bunun karşısında dik durmalıyız. Bizim birinci önceliğimiz her zaman söylediğimiz gibi vatanımızın birlik beraberliği, bütünlüğü, bayrağımızdır. İş her zaman yapılır. " dedi. Bülten